Tofu ar ziedkāpostiem Āzijas gaumē
Žanra klasika 10 minūtēs
150 - 200g svaiga tofu
1/4 ziedkāposta
mazliet eļļas
Mērcei:
2 ēdk. tomātu pastas (vai 4 - tomātu mērces)
1 ķiploka daiviņa
1/2 tējk. rīvēta svaiga ingvera
2-3 ēdk. sojas mērces
1 ēdk. sezama sēklu
1 tējk. cietes
dārzeņu vai sēņu buljons pēc vajadzības
novārīti rīsi pasniegšanai
Ziedkāposta rozetes maisot apcep 2-3 min., tad pievieno tofu kubiņus, sezamu, ingveru, ķiploku un arī apcep dažas minūtes. Pievieno buljonu un sojas mērci, ļauj pasautēties, līdz ziedkāposts gatavs, bet vēl kraukšķīgs. Pievieno pārējās mērces sastāvdaļas. (Cieti ieteicams iemaisīt buljonā un tad pievienot mērcei, lai neveidojas kunkuļi. Ja tomātu mērcē ir ciete, tad mērce sabiezēs tāpat, papildus cieti var nepievienot).