Kvinojas salāti piknikam

Gardi gan silti, gan auksti


2 gl. sārtās kvinojas vai trīskrāsu kvinojas maisījuma
4 gl. dārzeņu bujona
10 - 15 saulē kaltētie tomāti
1-2 nelieli cukini
1-2 burkāni
1 sarkanā paprika (pēc vēlēšanās)
2-3 tomāti
1 gl. novārītu turku zirņu vai pupiņu
1 gl. novārītu zaļo zirnīšu
zaļumi pēc ieskatiem un vēlēšanās, ja pieejami

Mērcei: olīveļļa, laima vai citrona sula, sāls, pipari, cukurs

Buljonā novāra kvinoju kopā ar sasmalcinātiem saulē kaltētajiem tomātiem.

Eļļā apcep salmiņos sagrieztu papriku, cukini un burkānu pāris minūtes, lai tie gatavi, tomēr vēl kraukšķīgi.

Tomātus sagriež kubiņos. Sakuļ mērces sastāvdaļas.

Visas sastāvdaļas samaisa.


Citas receptes