Austrumu saldumi


Kas raksturīgs Austrumu saldumiem? Kādas garšvielas dara tos tik pasakainus? Vai ir grūti šos našķus pagatavot pašiem?
Šī meistarklase veidota pēc iepriekšējo semināru apmeklētāju ierosinājuma. Apgūsim dažādas saldumu gatavošanas tehnikas, iemācīsimies gatavot arī saldpiena sieru, iepazīsim eksotiskas esences un garšas.
Semināra ilgums: aptuveni 3-4 stundas. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto, tāpēc pildspalvu ir vērts paņemt līdzi.

Ko gatavosim?

  • Laddu - grauzdētu zirņu miltu saldumi
  • Onde-onde - pildītas rīsu lodītes
  • Baklava - kārtainās mīklas - riekstu saldumi sīrupā
  • Sandēšs - saldpiena siera saldumi
  • Burkānu halva asajā apelsīnu mērcē

Semināru vada: "Vegus" vadītāja Dita Lase

________________________

Dalības maksa: 39 EUR
Dalības maksā jau ietilpst visi gatavošanai nepieciešamie produkti.

Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes iela 60
________________________


No kursa apmeklētāju atsauksmēm:

"Man arvien šķita, ka pašai uztaisīt baklavu ir neiespējamā misija, nemaz nerunājot par citiem svešzemju gardumiem. Bet izrādās, ka tas nemaz nav tik sarežģīti, ja vien kāds pirms tam ir pāris smalkus noslēpumus izstāstījis, ierādījis, kas kurā tūtē un pudelē atrodams, ar ko kopā komponējams. Šorīt brokastīs vēl mielojos ar gardajiem našķiem un no laimes smaidīju. 
Ak, jā, un kardamons! Biju par to kādu laiku piemirsusi. Nu tas atkal godā celts un pa šķipsniņai vien ij pie kafijas, ij citur smaržo un piecē garu un rumpi!"

"Paldies, Dita!!! Tas bija TIK garšīgi. ...un izrādās, nemaz tik sarežģīti...ja vēl tik interesanti pastāsta!"

"Šo semināru es nemūžam neaizmirsīšu - cik daudz saldas laimes!"

 

Kas raksturīgs Austrumu saldumiem? Kādas garšvielas dara tos tik pasakainus? Vai ir grūti šos našķus pagatavot pašiem?
Šī meistarklase veidota pēc iepriekšējo semināru apmeklētāju ierosinājuma. Apgūsim dažādas saldumu gatavošanas tehnikas, iemācīsimies gatavot arī saldpiena sieru, iepazīsim eksotiskas esences un garšas.
Semināra ilgums: aptuveni 3-4 stundas. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto, tāpēc pildspalvu ir vērts paņemt līdzi.

Ko gatavosim?

  • Laddu - grauzdētu zirņu miltu saldumi
  • Onde-onde - pildītas rīsu lodītes
  • Baklava - kārtainās mīklas - riekstu saldumi sīrupā
  • Sandēšs - saldpiena siera saldumi
  • Burkānu halva asajā apelsīnu mērcē

Semināru vada: "Vegus" vadītāja Dita Lase

________________________

Dalības maksa: 39 EUR
Dalības maksā jau ietilpst visi gatavošanai nepieciešamie produkti.

Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes iela 60
________________________


No kursa apmeklētāju atsauksmēm:

"Man arvien šķita, ka pašai uztaisīt baklavu ir neiespējamā misija, nemaz nerunājot par citiem svešzemju gardumiem. Bet izrādās, ka tas nemaz nav tik sarežģīti, ja vien kāds pirms tam ir pāris smalkus noslēpumus izstāstījis, ierādījis, kas kurā tūtē un pudelē atrodams, ar ko kopā komponējams. Šorīt brokastīs vēl mielojos ar gardajiem našķiem un no laimes smaidīju. 
Ak, jā, un kardamons! Biju par to kādu laiku piemirsusi. Nu tas atkal godā celts un pa šķipsniņai vien ij pie kafijas, ij citur smaržo un piecē garu un rumpi!"

"Paldies, Dita!!! Tas bija TIK garšīgi. ...un izrādās, nemaz tik sarežģīti...ja vēl tik interesanti pastāsta!"

"Šo semināru es nemūžam neaizmirsīšu - cik daudz saldas laimes!"

 


Citi kursi