Konditoreja bez olu lietošanas


Patiesībā šī būs pilnīgi vegāniska konditoreja. Noderīga ne vien "zālēdājiem", bet arī tiem, kam alerģija pret olām vai piena produktiem.
Viens no izplatītiem mītiem - ka bez olām jau nevar īstu kūku/cepumus/vafeles izcept. Divi citi populārākie mīti par konditoreju bez olu lietošanas - ka šādas kūkas ir diētiskas, un ka tās sastāv no vieniem vienīgiem E cipariem/aizstājējiem. Abi šie mīti ir pilnīgi greizs priekšstats (vai pareizāk sakot - priekšstatu trūkums) par to, kā cept gardumus bez olām, sviesta, piena, krējuma, siera un biezpiena sastāvā.


Tāpēc šajā pēcpusdienā papētīsim:
1) kas tad satur kopā mīklu, ja ne olas? un kas tad dara biskvītu "pufīgu"?
2) no kā gatavot kūkas krēmu, ja nelietojam pienu, sviestu, biezpienu vai krēmsieru?
3) kādu kūku iespējams uztaisīt, ja mājās nav cepeškrāns?
4) kā pārveidot receptes, ja mīklas pagatavošanai aprakstā prasītas olas?
5) parunāsim arī par biezajām un plānajām pankūkām, par cepumiem, pīrādziņiem u.c. mīklas izstrādājumiem vegāniskā versijā

Semināra laikā dalībnieki iesaistās ēdienu gatavošanā, apgūstot visus gatavošanas knifiņus praksē. Ilgums: aptuveni 4 stundas. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto. Recepšu saņemsiet daudz vairāk kā seminārā pagatavotās - gan krēmiem, gan biskvītiem, gan recinātāju lietošana un pīrāgu pildījumi u.c. praktiski padomi.

Ko gatavosim (un, protams, arī ēdīsim):

  • vegāniskas plānās vafeles
  • vegāniskas plānās pankūkas
  • vegānisku biskvīta torti
  • svaigēdāju "siera" kūku
  • sāļo pīrāgu

Kursu vadīs: Dita Lase, "Vegus" vadītāja, veģetāriete vairāk kā 25 gadus, kulinārijas kursu vadītāja ar 15 gadu pieredzi, pavārgrāmatu autore

________________________

Dalības maksa: 65 EUR

Seminārā ietverta teorētiska lekcija un praktiskā daļa (cenā ietilpst arī pārtikas produkti gatavošanai praktiskajā nodarbībā un viss cits nepieciešamais).

Norises vieta: Nometņu iela 7, Rīga (blakus restorānam Fazenda, Slokas-Nometņu krustojums)
_______________________

Atsauksmes no iepriekšējiem semināriem:
"Ja ne šis seminārs, laikam jau pēc visām tām neveiksmēm nebūtu vairs sadūšojusies cept kaut ko bez olām. Nu saprotu, kas un kāpēc pirms tam bija nogājis greizi, un tagad pilnīgi noteikti varēšu atkal saviem draugiem, kas olas neēd, kādu garšīgu kūku uzcept."

"Vērtīgākais ieguvums bija mazie virtuves noslēpumi, kurus nekur neraksta. Ieteikums - pabrīdiniet nācējus, ka uz semināru jāierodas ar kārbiņu līdzņemšanai, jo visu nav iespējams apēst! :) Paldies, iedvesma ilgam laikam!"

"Man visvērtīgākā bija iespēja apskatīt, apostīt, pagaršot dažādus produktus, par kuriem līdz šim bija tikai lasīts - kā kerobs, melase, rauga pārslas u.c."

"Noderēs informācija par olu aizstāšanu!"

"Vēlējos pateikt lielu, lielu un sirsnīgu paldies par šo kursu! Bija daudz noderīgas informācijas, un daudz knifu, kuriem beidzot sapratu pašu būtību un jēgu. Svētdien izmēģināju sāļo pupiņu pīrāgu, un tas sanāca debešķīgi garšīgs, tādas bija arī vīriešu atsauksmes. Paldies par jaunām garšām manā un citu dzīvēs! Lai izdodas iedvesmot vēl daudzus citus radošumam virtuvē!"

"Urrā! Es varu ēst kūkas! Vairāk kā gadu tā bija mana lielā skumja, jo man ir alerģija uz olām. Sirsnīgs paldies!"

Patiesībā šī būs pilnīgi vegāniska konditoreja. Noderīga ne vien "zālēdājiem", bet arī tiem, kam alerģija pret olām vai piena produktiem.
Viens no izplatītiem mītiem - ka bez olām jau nevar īstu kūku/cepumus/vafeles izcept. Divi citi populārākie mīti par konditoreju bez olu lietošanas - ka šādas kūkas ir diētiskas, un ka tās sastāv no vieniem vienīgiem E cipariem/aizstājējiem. Abi šie mīti ir pilnīgi greizs priekšstats (vai pareizāk sakot - priekšstatu trūkums) par to, kā cept gardumus bez olām, sviesta, piena, krējuma, siera un biezpiena sastāvā.


Tāpēc šajā pēcpusdienā papētīsim:
1) kas tad satur kopā mīklu, ja ne olas? un kas tad dara biskvītu "pufīgu"?
2) no kā gatavot kūkas krēmu, ja nelietojam pienu, sviestu, biezpienu vai krēmsieru?
3) kādu kūku iespējams uztaisīt, ja mājās nav cepeškrāns?
4) kā pārveidot receptes, ja mīklas pagatavošanai aprakstā prasītas olas?
5) parunāsim arī par biezajām un plānajām pankūkām, par cepumiem, pīrādziņiem u.c. mīklas izstrādājumiem vegāniskā versijā

Semināra laikā dalībnieki iesaistās ēdienu gatavošanā, apgūstot visus gatavošanas knifiņus praksē. Ilgums: aptuveni 4 stundas. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto. Recepšu saņemsiet daudz vairāk kā seminārā pagatavotās - gan krēmiem, gan biskvītiem, gan recinātāju lietošana un pīrāgu pildījumi u.c. praktiski padomi.

Ko gatavosim (un, protams, arī ēdīsim):

  • vegāniskas plānās vafeles
  • vegāniskas plānās pankūkas
  • vegānisku biskvīta torti
  • svaigēdāju "siera" kūku
  • sāļo pīrāgu

Kursu vadīs: Dita Lase, "Vegus" vadītāja, veģetāriete vairāk kā 25 gadus, kulinārijas kursu vadītāja ar 15 gadu pieredzi, pavārgrāmatu autore

________________________

Dalības maksa: 65 EUR

Seminārā ietverta teorētiska lekcija un praktiskā daļa (cenā ietilpst arī pārtikas produkti gatavošanai praktiskajā nodarbībā un viss cits nepieciešamais).

Norises vieta: Nometņu iela 7, Rīga (blakus restorānam Fazenda, Slokas-Nometņu krustojums)
_______________________

Atsauksmes no iepriekšējiem semināriem:
"Ja ne šis seminārs, laikam jau pēc visām tām neveiksmēm nebūtu vairs sadūšojusies cept kaut ko bez olām. Nu saprotu, kas un kāpēc pirms tam bija nogājis greizi, un tagad pilnīgi noteikti varēšu atkal saviem draugiem, kas olas neēd, kādu garšīgu kūku uzcept."

"Vērtīgākais ieguvums bija mazie virtuves noslēpumi, kurus nekur neraksta. Ieteikums - pabrīdiniet nācējus, ka uz semināru jāierodas ar kārbiņu līdzņemšanai, jo visu nav iespējams apēst! :) Paldies, iedvesma ilgam laikam!"

"Man visvērtīgākā bija iespēja apskatīt, apostīt, pagaršot dažādus produktus, par kuriem līdz šim bija tikai lasīts - kā kerobs, melase, rauga pārslas u.c."

"Noderēs informācija par olu aizstāšanu!"

"Vēlējos pateikt lielu, lielu un sirsnīgu paldies par šo kursu! Bija daudz noderīgas informācijas, un daudz knifu, kuriem beidzot sapratu pašu būtību un jēgu. Svētdien izmēģināju sāļo pupiņu pīrāgu, un tas sanāca debešķīgi garšīgs, tādas bija arī vīriešu atsauksmes. Paldies par jaunām garšām manā un citu dzīvēs! Lai izdodas iedvesmot vēl daudzus citus radošumam virtuvē!"

"Urrā! Es varu ēst kūkas! Vairāk kā gadu tā bija mana lielā skumja, jo man ir alerģija uz olām. Sirsnīgs paldies!"


Citi kursi