29.-30.jūlijā - Kūku dekorēšana

Jaunais rudens kursu grafiks - apskatiet un piesakieties šeit!
 

Pieteikties

Kūku dekorēšana un rotājumi


Se, 29/07/2017 - 11:00
Brīvās vietas: 2

Pk, 29/09/2017 - 18:00
Brīvās vietas: 6

Kūka iznāk garšīga, bet skata nekāda? Kā ātri un glīti pielipināt tortes sāniem riekstu drumstalas? Kas ir mastika un ko ar to dara? Gribu prast tādas krēma rozes taisīt! Vajag iekrāsot kūkas krēmu ar dabīgajām krāsām, bet lai būtu koši lillā! Kā lai uzrakstu uz kūkas "Daudz laimes!" tā, ka nenodreb roka?

Jūs prasījāt - mēs sarūpējām! Latvijas slavenāko un skaistāko mežģīņpiparkūku meistares Agneses Vīdneres vadībā apgūsiet visas iemaņas, lai turpmāk Jūsu kūkas izskatītos perfekti, lai viesi sajūsmā ieplestu acis, apbrīnotu Jūsu veikumu un stāstītu par to leģendas līdz pat nākamajai viesību reizei, kurā atkal ar nepacietību gaidītu Jūsu kārtējā šedevra iznācienu.
Veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase nodrošinās alternatīvās receptes tiem, kas nelieto olas/pienu - arī šādā gadījumā konditoreja ir iespējama! Un pastāstīs un šo to arī parādīs - par ēdamajiem un kūku dekorēšanā izmantojamajiem ziediem, kā arī dabīgajām krāsvielām kūku krēmiem.

Nodarbību kurss izstrādāts tā, lai visas tajā pasniegtās gudrības varētu apgūt pat pilnīgi iesācēji.
Gan tad, ja esat iesācēji, gan, ja kaut ko jau mēģinājuši un protat - kursā iegūsiet:

  • uzzināsiet slepenos konditoru knifiņus, ko parasti neviens neatklāj
  • noslīpēsiet dekorēšanas praktiskās iemaņas
  • apgūsiet dažāda veida rotājumu izgatavošanu
  • noskaidrosiet visu par krēmu un dekoru iekrāsošanu
  • uzzināsiet, kā rotāt tortes ar dzīvajiem ziediem
  • iemācīsieties principus rotājumu kombinēšanai un izvietošanai uz kūkas
  • uzzināsiet, kādi materiāli un rīki ir nopērkami, ko no visa pieejamā tiešām vajadzētu iegādāties, bet bez kā mājsaimniecībā var iztikt
  • saņemsiet daudz recepšu un iemācīsieties gatavot biskvītus un krēmus gan klasiskajā (ar olām un pienu), gan alternatīvajā variantā (bez dzīvnieku izcelsmes produktiem)
  • iepazīsiet dažādas konditorejā noderīgas esences, garšvielas, recinātājus u.c. produktus
  • gūsiet iedvesmojošas idejas

    Katram dalībniekam būs sava torte un rīku komplekts - ikviens izmēģinās pilnīgi visus ierādītos paņēmienus. Receptes, ieteikumus, shēmas saņemsiet izdrukātā veidā, lai visu apgūto vēlāk allaž varētu atsaukt atmiņā un īstenot, kad vien tas nepieciešams.

Kūka iznāk garšīga, bet skata nekāda? Kā ātri un glīti pielipināt tortes sāniem riekstu drumstalas? Kas ir mastika un ko ar to dara? Gribu prast tādas krēma rozes taisīt! Vajag iekrāsot kūkas krēmu ar dabīgajām krāsām, bet lai būtu koši lillā! Kā lai uzrakstu uz kūkas "Daudz laimes!" tā, ka nenodreb roka?

Jūs prasījāt - mēs sarūpējām! Latvijas slavenāko un skaistāko mežģīņpiparkūku meistares Agneses Vīdneres vadībā apgūsiet visas iemaņas, lai turpmāk Jūsu kūkas izskatītos perfekti, lai viesi sajūsmā ieplestu acis, apbrīnotu Jūsu veikumu un stāstītu par to leģendas līdz pat nākamajai viesību reizei, kurā atkal ar nepacietību gaidītu Jūsu kārtējā šedevra iznācienu.
Veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase nodrošinās alternatīvās receptes tiem, kas nelieto olas/pienu - arī šādā gadījumā konditoreja ir iespējama! Un pastāstīs un šo to arī parādīs - par ēdamajiem un kūku dekorēšanā izmantojamajiem ziediem, kā arī dabīgajām krāsvielām kūku krēmiem.

Nodarbību kurss izstrādāts tā, lai visas tajā pasniegtās gudrības varētu apgūt pat pilnīgi iesācēji.
Gan tad, ja esat iesācēji, gan, ja kaut ko jau mēģinājuši un protat - kursā iegūsiet:

  • uzzināsiet slepenos konditoru knifiņus, ko parasti neviens neatklāj
  • noslīpēsiet dekorēšanas praktiskās iemaņas
  • apgūsiet dažāda veida rotājumu izgatavošanu
  • noskaidrosiet visu par krēmu un dekoru iekrāsošanu
  • uzzināsiet, kā rotāt tortes ar dzīvajiem ziediem
  • iemācīsieties principus rotājumu kombinēšanai un izvietošanai uz kūkas
  • uzzināsiet, kādi materiāli un rīki ir nopērkami, ko no visa pieejamā tiešām vajadzētu iegādāties, bet bez kā mājsaimniecībā var iztikt
  • saņemsiet daudz recepšu un iemācīsieties gatavot biskvītus un krēmus gan klasiskajā (ar olām un pienu), gan alternatīvajā variantā (bez dzīvnieku izcelsmes produktiem)
  • iepazīsiet dažādas konditorejā noderīgas esences, garšvielas, recinātājus u.c. produktus
  • gūsiet iedvesmojošas idejas

    Katram dalībniekam būs sava torte un rīku komplekts - ikviens izmēģinās pilnīgi visus ierādītos paņēmienus. Receptes, ieteikumus, shēmas saņemsiet izdrukātā veidā, lai visu apgūto vēlāk allaž varētu atsaukt atmiņā un īstenot, kad vien tas nepieciešams.

Ko mācīsimies?
Apgūstam pamatus! Tortes salikšana, apklāšana ar krēmu, krēma izlīdzināšana. Sānu malu dekorēšana. Konditora palīgi - uzgaļi, ko ar tiem var izdarīt: puķītes, rozītes, lapiņas, maliņas, mežģīnes utt.

Strādāsim ar cukura mastiku. Tortes pārklāšana ar mastiku, mastikas rotājumi: bante, roze, dažādi ziediņi un lapiņas u.c. Izrotāto "torti" varēsiet ņemt līdzi - tā paliks Jums jaukām atmiņām par kursu, vai iespējai turpināt treniņus mājās.

Ķeramies klāt īstai tortei! Cepsim biskvītus, vārīsim krēmus, apgūsim krāsvielu lietošanu. Tad visu liksim kopā un, izmantojot abās iepriekšējās nodarbībās iegūtās zināšanas, torti izrotāsim.
Katrs varēs savu torti paņemt līdzi uz mājām.

Vasarā:
sestdien, svētdien: 29.un 30.jūlijā 11:00 - 16:00

Rudenī:
Piektdienu vakaros: 29.09., 06. un 13.10. plkst.18:00


Katras nodarbības ilgums aptuveni 3,5 stundas.


Dalības maksa: 125 eiro par 3 nodarbībām
Dalības maksā ietilpst visi nepieciešamie produkti un izejmateriāli, receptes, kārbas tortu līdzpaņemšanai.

 

Apskatiet, kā mums gāja, ko iemācījāmies un cik skaisti uztaisījām pirmajā Kūku dekorēšanas kursā.

No iepriekšējā kursa dalībnieku atsauksmēm:

"Lieliska nodarbība! Paldies! Man bija sajūta, ka par kūkām šo to zinu, taču nu sapratu, ka ir tik ļoti daudz mazu, sīku nianšu, par kurām dzirdēju pirmo reizi! Ļoti daudz noderīgas informācijas un lieliska pasniedzēja! Paldies, Agnese!"

"Viss bija ļoti noderīgs! It īpaši dažādi knifiņi, kuri ļoti nozīmīgi gan kūku cepšanai, gan krēmu gatavošanai, gan dekorēšanai. Kā atšķiras veidnes, kādā krāsns režīmā cept biskvītus, tortes "būvēšanas" principi, daudzveidīgā krēmu izmantošana, rotājumi ar mastiku - viss tika skaidri pastāstīts un parādīts."

"Ļoti labi, ka to visu darījām praktiski!"

"Tāds recepšu krājums! Biskvīti un krēmi gan ar olām, gan bez tām. Kurds man arī bija atklājums."

"Noderīgs bija nepieciešamo piederumu un materiālu apskats - tagad zināšu, ko pirkt, ko nepirkt."

"Liels paldies, Agnese un Dita, par brīnišķīgajiem kursiem un jaunām zināšanām, iemaņām...un vēl lielāku mīlestību uz kūkošanu. No sirds iesaku visiem šos kursus!"

"Milzīgs gandarījums un PALDIES par Kūku dekorēšanas kursiem!!! Esmu iedvesmota turpināt un radīt par prieku sev un draugiem.
Tikai šorīt, ar atpūtinātu galvu, saprotu, cik daudz prasmes un informācijas esmu ieguvusi. Ļoti daudz!!!
Liels, liels paldies jums abām!!!"

"Milzīgs paldies par fantastiskajām iespējām, kas iedvesmo un priecē, un galvenais - izsniedz tās makšķeres vienu aiz otras. Agnese ir burvīga! Mājinieki pārlaimīgi."

"Pat nedomāju, ka trīs nodarbībās var apgūt tik daudz, no nulles tikt līdz tādam rezultātam! Paldies!"


Se, 29/07/2017 - 11:00
Brīvās vietas: 2

Pk, 29/09/2017 - 18:00
Brīvās vietas: 6

Citi kursi