Mērces
- Vai zināji, ka vinegrets īstenībā nemaz nav biešu salāti?
- Kā gatavo bechamel? Vai izdodas bez kunkuļiem? Viltību zini, kā panākt, lai kunkuļi nerastos?
- Ar ko čatnijs atšķiras no salsas?
- Kā garšo "Omulīgais opis"? (viss veģetārs! Nekāda kanibālisma!)
- Bez kuras sastāvdaļas gvakamole nav īsta gvakamole?
Kurš prot gatavot mērci - tas jebkuru ēdienu spēj pārvērst delikatesē. Seminārā iepazīsim mērču bagātību, apgūsim dažādas mērču gatavošanas tehnikas, klasiskas mērces un to garšu bagātināšanu un variēšanu, kā arī dažādas oriģinālas neparastās mērces.
Šī meistarklase veidota pēc iepriekšējo semināru apmeklētāju ierosinājuma.
Semināra ilgums: aptuveni 3-4 stundas. Semināra laikā dalībnieki iesaistās ēdienu gatavošanā, apgūstot visus gatavošanas knifiņus praksē. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto, tāpēc pildspalvu ir vērts paņemt līdzi.
Papildus saņemsiet daudz mērču receptes, ko pēc semināra izmēģināt mājās, pašu spēkiem.
Ko gatavosim?
- Salātus (vinegrets, klasiskā majonēze)
- Grauzdiņus ar dip mērcēm, čatniju, pesto
- Sacepumu ar bechamel mērci
- Desertu ar vaniļas mērci
Semināru vada: "Vegus" vadītāja Dita Lase, veģetāriete vairāk kā 25 gadus, kulinārijas kursu vadītāja ar 15 gadu pieredzi, pavārgrāmatu autore
___________________________
Dalības maksa: 65 EUR
Dalības maksā jau ietilpst visi gatavošanai nepieciešamie produkti, receptes un viss cits vajadzīgais.
Norises vieta: Nometņu iela 7, Rīga (blakus restorānam Fazenda, Slokas-Nometņu krustojums)
__________________________
Kursa apmeklētāju atsauksmes:
"Ļoti patika! Lielākais atklājums - ka mērces var izskatīties gandrīz kā salāti!"
"Iepazinu līdz šim neredzētu garšvielu - tamarindu. Zemesriekstu čatnijs bija super!"
"Viss bija ļoti interesanti un noderīgi - tik tikko spēju apgūt tik daudz informācijas! Šīs mērcītes būs lieliska iespēja dažādot ēdienkarti."
- Vai zināji, ka vinegrets īstenībā nemaz nav biešu salāti?
- Kā gatavo bechamel? Vai izdodas bez kunkuļiem? Viltību zini, kā panākt, lai kunkuļi nerastos?
- Ar ko čatnijs atšķiras no salsas?
- Kā garšo "Omulīgais opis"? (viss veģetārs! Nekāda kanibālisma!)
- Bez kuras sastāvdaļas gvakamole nav īsta gvakamole?
Kurš prot gatavot mērci - tas jebkuru ēdienu spēj pārvērst delikatesē. Seminārā iepazīsim mērču bagātību, apgūsim dažādas mērču gatavošanas tehnikas, klasiskas mērces un to garšu bagātināšanu un variēšanu, kā arī dažādas oriģinālas neparastās mērces.
Šī meistarklase veidota pēc iepriekšējo semināru apmeklētāju ierosinājuma.
Semināra ilgums: aptuveni 3-4 stundas. Semināra laikā dalībnieki iesaistās ēdienu gatavošanā, apgūstot visus gatavošanas knifiņus praksē. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto, tāpēc pildspalvu ir vērts paņemt līdzi.
Papildus saņemsiet daudz mērču receptes, ko pēc semināra izmēģināt mājās, pašu spēkiem.
Ko gatavosim?
- Salātus (vinegrets, klasiskā majonēze)
- Grauzdiņus ar dip mērcēm, čatniju, pesto
- Sacepumu ar bechamel mērci
- Desertu ar vaniļas mērci
Semināru vada: "Vegus" vadītāja Dita Lase, veģetāriete vairāk kā 25 gadus, kulinārijas kursu vadītāja ar 15 gadu pieredzi, pavārgrāmatu autore
___________________________
Dalības maksa: 65 EUR
Dalības maksā jau ietilpst visi gatavošanai nepieciešamie produkti, receptes un viss cits vajadzīgais.
Norises vieta: Nometņu iela 7, Rīga (blakus restorānam Fazenda, Slokas-Nometņu krustojums)
__________________________
Kursa apmeklētāju atsauksmes:
"Ļoti patika! Lielākais atklājums - ka mērces var izskatīties gandrīz kā salāti!"
"Iepazinu līdz šim neredzētu garšvielu - tamarindu. Zemesriekstu čatnijs bija super!"
"Viss bija ļoti interesanti un noderīgi - tik tikko spēju apgūt tik daudz informācijas! Šīs mērcītes būs lieliska iespēja dažādot ēdienkarti."