Jaunais rudens kursu grafiks šeit: Kursi

Septembrī apmeklējiet šādus kursus:
22.09. - lekcija "Ājurvēda"
23.09. - Dārzeņu sautējumi
28., 29., 30.09. - Kūku dekorēšana (3 nodarbību cikls)

 

Pieteikties

Pākšaugu dažādība


Sv, 13/05/2018 - 14:00
Noslēdzies

  • Kā pākšaugus iespējams pagatavot ātri?
  • Kas ir adzuki, mūngdāls, kerobs, besan un du Puy? Kā tie garšo?
  • Saldumi no pupiņām? Vai tas vispār būs ēdams?
  • Vai soja tiešām garšo līdzīgi gaļai...kartonam...švammei...sojai? Vai to vispār var garšīgi pagatavot? Kas ir tofu?
  • Un viss šis arī ir no pākšaugiem?!

Papildiniet savas zināšanas, pavadot pēcpusdienu interesantā un praktiskā nodarbībā. Iespēja redzēt un pagaršot padsmit veidu pākšaugus, kas nopērkami tepat Latvijas veikalos, uzzināt to gatavošanas nianses un izmēģināt praksē, papētīt sojas pasauli (nē, nav visa ģenētiski modificēta!), kā arī iepazīties ar pākšaugu produktiem, kas pirmajā acu uzmetienā pēc pākšaugiem nemaz neizskatās.

  • Kā pākšaugus iespējams pagatavot ātri?
  • Kas ir adzuki, mūngdāls, kerobs, besan un du Puy? Kā tie garšo?
  • Saldumi no pupiņām? Vai tas vispār būs ēdams?
  • Vai soja tiešām garšo līdzīgi gaļai...kartonam...švammei...sojai? Vai to vispār var garšīgi pagatavot? Kas ir tofu?
  • Un viss šis arī ir no pākšaugiem?!

Papildiniet savas zināšanas, pavadot pēcpusdienu interesantā un praktiskā nodarbībā. Iespēja redzēt un pagaršot padsmit veidu pākšaugus, kas nopērkami tepat Latvijas veikalos, uzzināt to gatavošanas nianses un izmēģināt praksē, papētīt sojas pasauli (nē, nav visa ģenētiski modificēta!), kā arī iepazīties ar pākšaugu produktiem, kas pirmajā acu uzmetienā pēc pākšaugiem nemaz neizskatās.

Kursu vadīs: Dita Lase, "Vegus" vadītāja, veģetāriete vairāk kā 20 gadus, "Latvijas veģetārieša rokasgrāmata" un "Veģetārēšana" autore
"Man pašai šis ir vismīļākais no Vegus semināriem. Visgrūtāk gatavoties - jo jāizvāra tik daudz zirnīšu. Bet, kamēr vāru, un pēc tam, kad stāstu seminārā par tiem, atkal ikreiz no jauna sapriecājos kā maza meitene par jaunām lellēm - gan par pākšaugu dažādību, gan to spējām pārvērsties tik daudzveidīgos veidolos un ēdienos."

Gatavosim:

  • Salātus ar dažādiem pākšaugiem
  • Sojas frikadeļu zupu
  • Pildītu ruleti
  • Falafel no uraddāla
  • Keroba krēmu
  • Saldo želeju no adzuki

Izņemot vienu mērci, visi ēdieni seminārā piemēroti arī vegāniem.

No iepriekšējo kursu dalībnieku atsauksmēm:
"Paldies par kursiem, man bija interesanti, Noderīgi bija viss, ko klausījāmies un gatavojām - paveras jaunas iespējas darīt ēdienkarti veselīgāku un daudzveidīgāku. Liels pluss ir arī pozitīvā gaisotne."

"Pilnīgi izmainīju savu viedokli par soju. Kas to būtu domājis, ka TIK garšīga tā var būt!"

"Jā, šis krēms ir mans lielais atklājums. Un tā želeja - arī nemūžam neuzminētu, ka no pupiņām."

"Pat nemēģinu tā uzreiz visas receptes iegaumēt, bet priekškars ir pavēries - jūtu, ka nu man atkal ir jauns lauciņš, kurā, izrādās, vēl ir ko eksperimentēt. Bija ļoti garšīgi."

"Patika, ka var nogaršot tik daudz dažādu pupiņu. Daudzas nemaz nebiju pamanījusi, ka mūsu veikalos var nopirkt, un daudzām līdz šim gāju garām, jo nezināju kā tās gatavot. Tagad zinu!"

"Gribu teikt lielu paldies par lielisko pākšaugu semināru! Pirmkārt, par daudziem  jauniem atklājumiem un maziem praktiskiem knifiem. Par lieliski pavadītu laiku. Un vislielākais paldies par informatīvi ļoti bagāto tabulu, ko varēšu izmantot, turpinot savus eksperimentus virtuvē."

 "Liels paldies par iedvesmojošajiem kursiem, kuri ne tikai man deva plašu ieskatu pākšaugos, bet arī atbildēja uz daudziem citiem jautājumiem par uzturu un lauza manus garšas steriotipus par veģetāriešu uzturu. Izrādās, ka gan soja, gan tofu var būt ļoti garšīgi:) Manuprāt lieliski ir tas, ka kursos nav jābūt priekšzināšanām un ka ar sapratni tiek atbildēts uz pilnīga iesācēja jautājumiem par uzturu! Tas tiešām iedvesmo tālāk mācīties un sākt piedomāt par ēšanu! Liels paldies."

"Вчера посетила семинар и ШОК! Арахис-не орех, а из семейства Бобовых... Было занимательно, рассказывали легко и с юмором. Dita Lase, я ваш фанат! "

Dalības maksa: 39 EUR

Seminārā ietverta teorētiska lekcija un praktiskā daļa (cenā ietilpst arī pārtikas produkti gatavošanai praktiskajā nodarbībā).

Norises vieta:Vegus, Ģertrūdes iela 60

 

 


Sv, 13/05/2018 - 14:00
Noslēdzies

Citi kursi