Pamatkurss "Veģetārā pavārmāksla"
- Vienmēr ir gribējies sākt lietot īstas garšvielas - bet ar ko lai sāk? Ko pie kā likt? Ko ar ko kombinēt? Kā nopirkt labas?
- Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām? Kāds ir pilnvērtīgs veģetārs uzturs?
- Vai tad no zāles vien var paēst? Veģetārs ēdiens tiešām var būt sātīgs? Kā?!
- Kā izvārīt irdenus rīsus? izcept veģetāras kotletes? pankūkas un kūku bez olām?
- Kā pagatavot paniru? Un kas tas vispār tāds ir?
Viegli uztverams, bagāts ar praktiskiem padomiem semināru cikls, kā pagatavot sātīgus veģetārus ēdienus ikdienas vajadzībām. Piecās nodarbībās (2 teorētiskās un 3 praktiskās) jūs apgūsiet dažādus veģetārās virtuves knifiņus, iegūsiet teorētiskas un praktiskas pamatzināšanas par garšvielu pielietošanu un veģetāra uztura sabalansēšanas principiem.
"Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām?” Klasisks jautājums, uz kuru gandrīz katram veģetārietim nācies rast atbildi – vai nu pašam sev, vai kādam citam atbildot.
“Man visvērtīgākā bija informācija par garšvielām un to kombinēšanu, par to, kā noteikt, kura ir labas kvalitātes, kura ne, un par garšvielu cepšanu. Labi, ka varēju tās pagaršot, jo bija dažas kā liels atklājums garšai. Noderēs arī dārzeņu pagatavošanas knifiņi.”
“Viss skaidrs, jāsāk praktizēt!”
“Mans atklājums bija “6 garšu likums” un “šķīvja shēma” – tas ļauj brīvāk receptē ko mainīt, zināt, kādus produktus kombinēt, kā piemeklēt garšvielas.”
“Paldies par padomiem sojas un tofu gatavošanā – līdz šim pilnīgi neko nezināju par to, kā tos gatavot. Iznāca garšīgi!”
“Galvenais šo kursu ieguvums bija mazie knifiņi - par garšvielu cepšanu, savienošanu, ko ēdienam dod sāls, cukurs, tofu, panira gatavošanas nianses, kā gatavot kartupeļus, pākšaugus, dārzeņus, to vai šo produktu.”
“Milzums info, kaut nu izdotos visu to atcerēties! Labprāt kopā gatavotu vēl un vēl!”
“Atklāju iepriekš neiepazītas garšvielas un garšvielu cepšanu. Panira gatavošana patika. Gribētos, lai kursi būtu garāki.”
"Sirsnīgs paldies par iedvesmu! Es to ļoti, ļoti gribēju un arī dabūju! Un vēl komplektā tam atnāca arī drosme, pārliecinātība un rotaļāšanās prieks virtuvē, kas bija pazudis gadiem ilgi!"
"Dita, paldies! Kurss pilnībā izmainīja manu attieksmi un izpratni par ēdienu un tā gatavošanu. Vēlreiz milzu paldies!"
Pamatkursa norise
- Ko un kā man ēst, lai pietiktu visu vajadzīgo uzturvielu? Kā jāizskatās manam šķīvim?
- Vai ik dienas būs jāsver, jāmēra tas, ko ēdu? jārēķina ar kalkulatoru? Vai tas ir sarežģīti? No rīta līdz vakarm jāstrādā virtuvē?
- Kā izvēlēties sev piemērotāko ēdienu? Kur ņemt spēku? Olbaltumvielas? Sātīgumu?
- Kā izskatās pilnvērtīgs veģetārs/vegānisks ēdiens? Salāti ar kartupeļiem? Soja? Pliki rīsi?
Par garšvielām.
- Kā izvēlēties garšvielas?
- Kuram ēdienam kādas garšvielas piemērotas?
- Kuras garšvielas sader kopā un kuras vienā ēdienā likt nevajadzētu?
- Kā no garšvielām izvilināt maksimālu garšas buķeti?
Nodarbības laikā garšvielas var apskatīt, pasmaržot, pagaršot.
Trīs praktiskās nodarbības.
-
Katrā gatavojam - zupu, graudu, dārzeņu, pākšaugu ēdienu, desertu
- Papildus receptes, ja dalībnieki vēlas plašāku informāciju par kāda produkta vai ēdienu veida gatavošanu
- Draudzīgi gatavojam, ar interesi degustējam, ko paši esam pagatavojuši, apspriežam kulināros panākumus.
Cenā iekļautas 2 teorētiskās un 3 praktiskās semināra nodarbības, kā arī visi gatavošanai nepieciešamie pārtikas produkti, un receptes/konspekti izdrukātā veidā.
_________________________________
Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes iela 60 un Miervidi, Sapieru iela 1A
22. un 29. marts plkst. 15:00 teorētiskās lekcijas (22.03. Vegus, 29.03. Miervidos)
prakse - svētdienās plkst. 15:00 (5., 12., 19. aprīlis)
Katras nodarbības ilgums 3-4 stundas
- Vienmēr ir gribējies sākt lietot īstas garšvielas - bet ar ko lai sāk? Ko pie kā likt? Ko ar ko kombinēt? Kā nopirkt labas?
- Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām? Kāds ir pilnvērtīgs veģetārs uzturs?
- Vai tad no zāles vien var paēst? Veģetārs ēdiens tiešām var būt sātīgs? Kā?!
- Kā izvārīt irdenus rīsus? izcept veģetāras kotletes? pankūkas un kūku bez olām?
- Kā pagatavot paniru? Un kas tas vispār tāds ir?
Viegli uztverams, bagāts ar praktiskiem padomiem semināru cikls, kā pagatavot sātīgus veģetārus ēdienus ikdienas vajadzībām. Piecās nodarbībās (2 teorētiskās un 3 praktiskās) jūs apgūsiet dažādus veģetārās virtuves knifiņus, iegūsiet teorētiskas un praktiskas pamatzināšanas par garšvielu pielietošanu un veģetāra uztura sabalansēšanas principiem.
"Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām?” Klasisks jautājums, uz kuru gandrīz katram veģetārietim nācies rast atbildi – vai nu pašam sev, vai kādam citam atbildot.
“Man visvērtīgākā bija informācija par garšvielām un to kombinēšanu, par to, kā noteikt, kura ir labas kvalitātes, kura ne, un par garšvielu cepšanu. Labi, ka varēju tās pagaršot, jo bija dažas kā liels atklājums garšai. Noderēs arī dārzeņu pagatavošanas knifiņi.”
“Viss skaidrs, jāsāk praktizēt!”
“Mans atklājums bija “6 garšu likums” un “šķīvja shēma” – tas ļauj brīvāk receptē ko mainīt, zināt, kādus produktus kombinēt, kā piemeklēt garšvielas.”
“Paldies par padomiem sojas un tofu gatavošanā – līdz šim pilnīgi neko nezināju par to, kā tos gatavot. Iznāca garšīgi!”
“Galvenais šo kursu ieguvums bija mazie knifiņi - par garšvielu cepšanu, savienošanu, ko ēdienam dod sāls, cukurs, tofu, panira gatavošanas nianses, kā gatavot kartupeļus, pākšaugus, dārzeņus, to vai šo produktu.”
“Milzums info, kaut nu izdotos visu to atcerēties! Labprāt kopā gatavotu vēl un vēl!”
“Atklāju iepriekš neiepazītas garšvielas un garšvielu cepšanu. Panira gatavošana patika. Gribētos, lai kursi būtu garāki.”
"Sirsnīgs paldies par iedvesmu! Es to ļoti, ļoti gribēju un arī dabūju! Un vēl komplektā tam atnāca arī drosme, pārliecinātība un rotaļāšanās prieks virtuvē, kas bija pazudis gadiem ilgi!"
"Dita, paldies! Kurss pilnībā izmainīja manu attieksmi un izpratni par ēdienu un tā gatavošanu. Vēlreiz milzu paldies!"
Pamatkursa norise
- Ko un kā man ēst, lai pietiktu visu vajadzīgo uzturvielu? Kā jāizskatās manam šķīvim?
- Vai ik dienas būs jāsver, jāmēra tas, ko ēdu? jārēķina ar kalkulatoru? Vai tas ir sarežģīti? No rīta līdz vakarm jāstrādā virtuvē?
- Kā izvēlēties sev piemērotāko ēdienu? Kur ņemt spēku? Olbaltumvielas? Sātīgumu?
- Kā izskatās pilnvērtīgs veģetārs/vegānisks ēdiens? Salāti ar kartupeļiem? Soja? Pliki rīsi?
Par garšvielām.
- Kā izvēlēties garšvielas?
- Kuram ēdienam kādas garšvielas piemērotas?
- Kuras garšvielas sader kopā un kuras vienā ēdienā likt nevajadzētu?
- Kā no garšvielām izvilināt maksimālu garšas buķeti?
Nodarbības laikā garšvielas var apskatīt, pasmaržot, pagaršot.
Trīs praktiskās nodarbības.
-
Katrā gatavojam - zupu, graudu, dārzeņu, pākšaugu ēdienu, desertu
- Papildus receptes, ja dalībnieki vēlas plašāku informāciju par kāda produkta vai ēdienu veida gatavošanu
- Draudzīgi gatavojam, ar interesi degustējam, ko paši esam pagatavojuši, apspriežam kulināros panākumus.
Cenā iekļautas 2 teorētiskās un 3 praktiskās semināra nodarbības, kā arī visi gatavošanai nepieciešamie pārtikas produkti, un receptes/konspekti izdrukātā veidā.
_________________________________
Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes iela 60 un Miervidi, Sapieru iela 1A
22. un 29. marts plkst. 15:00 teorētiskās lekcijas (22.03. Vegus, 29.03. Miervidos)
prakse - svētdienās plkst. 15:00 (5., 12., 19. aprīlis)
Katras nodarbības ilgums 3-4 stundas