Pamatkurss "Veģetārā pavārmāksla"


Norises vieta: Mamkafe Ģertrūdes 56 (lekcijas) un Dāvja virtuve, Nometņu 7 (prakse).
Laiks: sākas 11.novembrī plkst.14.00
Maksa: 145 EUR par 5 nodarbībām

  • Vienmēr ir gribējies sākt lietot īstas garšvielas - bet ar ko lai sāk? Ko pie kā likt? Ko ar ko kombinēt? Kā nopirkt labas?
  • Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām? Kāds ir pilnvērtīgs veģetārs uzturs?
  • Vai tad no zāles vien var paēst? Veģetārs ēdiens tiešām var būt sātīgs? Kā?!
  • Kā izvārīt irdenus rīsus? izcept veģetāras kotletes? pankūkas un kūku bez olām?
  • Kā pagatavot paniru? Un kas tas vispār tāds ir?

Viegli uztverams, bagāts ar praktiskiem padomiem semināru cikls, kā pagatavot sātīgus veģetārus ēdienus ikdienas vajadzībām. Piecās nodarbībās (2 teorētiskās un 3 praktiskās) jūs apgūsiet dažādus veģetārās virtuves knifiņus,  iegūsiet teorētiskas un praktiskas zināšanas par garšvielu pielietošanu un veģetāra uztura sabalansēšanas principiem, kā arī daudzveidīgu, sātīgu pamatrecepšu bāzi, ko vēlāk pielāgot un variēt atbilstoši savām vajadzībām un patikšanai.

Kursus vadīs Dita Lase, "Vegus" dibinātāja un vadītāja:
"Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām?” Klasisks jautājums, uz kuru gandrīz katram veģetārietim nācies rast atbildi – vai nu pašam sev, vai kādam citam atbildot.
Un patiesi! Ja, domājot par dārzeņiem, prātā nāk vien putrā savārītu burkānu, kāpostu un zaļo zirnīšu mikslis, vai pliki vārīti kartupeļi un rīvētu biešu salāti, tad grūti just entuziasmu.
Man paveicās. Kad pirms 26 gadiem kļuvu par veģetārieti, atklāju tādu ēdienu un garšu daudzveidību, kāda līdz tam man pat sapņos nebija rādījusies. Iemācījos neskaitāmos veidos gatavot rīsus, dārzeņus un pākšaugus, vārīt veģetāras un sātīgas zupas, kuras šmakstinādami ēd pat fanātiski zupu nīdēji, cept pankūkas un tortes bez olām, gatavot desmitiem veidu pildījumus, uzkodas, salātus, saldos un dzērienus. Būdama skolotāja pēc izglītības un sirds aicinājuma, vienmēr esmu mīlējusi dalīties pieredzē ar saviem draugiem un domubiedriem – redzot, ka arī viņiem sanāk, ka arī viņiem garšo, izjūtu lielu gandarījumu.
Manuprāt, būt par veģetārieti nozīmē katru dienu ēst kā svētkos. Ceru, ka receptes, ko piedāvāšu Jums šajos kursos, sagādās Jums tādu pašu pirmatklājuma prieku, kā savulaik man, darīs Jūsu maltītes krāsainākas, daudzveidīgākas un garšīgākas, bet Jūs pašus – paēdušākus un laimīgākus.”
 
Kursu dalībnieku atsauksmes:

“Man visvērtīgākā bija informācija par garšvielām un to kombinēšanu, par to, kā noteikt, kura ir labas kvalitātes, kura ne, un par garšvielu cepšanu. Labi, ka varēju tās pagaršot, jo bija dažas kā liels atklājums garšai. Noderēs arī dārzeņu pagatavošanas knifiņi.”

“Viss skaidrs, jāsāk praktizēt!”

“Mans atklājums bija “6 garšu likums” un “šķīvja shēma” – tas ļauj brīvāk receptē ko mainīt, zināt, kādus produktus kombinēt, kā piemeklēt garšvielas.”

“Paldies par padomiem sojas un tofu gatavošanā – līdz šim pilnīgi neko nezināju par to, kā tos gatavot. Iznāca garšīgi!”

“Galvenais šo kursu ieguvums bija mazie knifiņi - par garšvielu cepšanu, savienošanu, ko ēdienam dod sāls, cukurs, tofu, panira gatavošanas nianses, kā gatavot kartupeļus, pākšaugus, dārzeņus, to vai šo produktu.”

“Milzums info, kaut nu izdotos visu to atcerēties! Labprāt kopā gatavotu vēl un vēl!”

“Atklāju iepriekš neiepazītas garšvielas un garšvielu cepšanu. Panira gatavošana patika. Gribētos, lai kursi būtu garāki.”

"Sirsnīgs paldies par iedvesmu! Es to ļoti, ļoti gribēju un arī dabūju! Un vēl komplektā tam atnāca arī drosme, pārliecinātība un rotaļāšanās prieks virtuvē, kas bija pazudis gadiem ilgi!"

"Dita, paldies! Kurss pilnībā izmainīja manu attieksmi un izpratni par ēdienu un tā gatavošanu. Vēlreiz milzu paldies!"

 

Pamatkursa norise

Divas teorētiskās nodarbības.
Par veģetāra uztura sabalansēšanu.
  • Ko un kā man ēst, lai pietiktu visu vajadzīgo uzturvielu? Kā jāizskatās manam šķīvim?
  • Vai ik dienas būs jāsver, jāmēra tas, ko ēdu? jārēķina ar kalkulatoru? Vai tas ir sarežģīti? No rīta līdz vakaram jāstrādā virtuvē? Jāēd E vielām pilni aizstājēji?
  • Vai tas nav dārgi? Kur ņemt spēku? Olbaltumvielas? Sātīgumu?
  • Kā izskatās pilnvērtīgs veģetārs/vegānisks ēdiens? Salāti ar kartupeļiem? Soja? Katru dienu citi rīsiņi?

Par garšvielām.

  • Kā izvēlēties garšvielas?
  • Kuram ēdienam kādas garšvielas piemērotas?
  • Kuras garšvielas sader kopā un kuras vienā ēdienā likt nevajadzētu?
  • Kā no garšvielām izvilināt maksimālu garšas buķeti?
  • Kā ēdienam pareizi  jāpievieno safrāns vai vaniļa? Kā nepielikt par daudz vai par maz? Ar ko atšķiras svaigs un kaltēts ingvers? Kas ir tonka?
    Nodarbības laikā garšvielas var apskatīt, pasmaržot, pagaršot.

Trīs praktiskās nodarbības.

  • Katrā gatavojam - zupu, graudu, dārzeņu, pākšaugu ēdienu, desertu
  • Papildus receptes, ja dalībnieki vēlas plašāku informāciju par kāda produkta vai ēdienu veida gatavošanu
  • Draudzīgi gatavojam, ar interesi degustējam, ko paši esam pagatavojuši, apspriežam kulināros panākumus.
__________________________________
 
5 nodarbību cikla cena: 165 EUR
Cenā iekļautas 2 teorētiskās un 3 praktiskās semināra nodarbības, kā arī visi gatavošanai nepieciešamie pārtikas produkti, un receptes/konspekti izdrukātā veidā.

Norises laiks:  Sākums visām nodarbībām plkst. 14.00. Ilgums 3-4 stundas (garšvielu lekcija var ilgt līdz 5 stundām - līdz pēdējam jautājumam, tā teikt).
Norises vieta:
 

 

Norises vieta: Mamkafe Ģertrūdes 56 (lekcijas) un Dāvja virtuve, Nometņu 7 (prakse).
Laiks: sākas 11.novembrī plkst.14.00
Maksa: 145 EUR par 5 nodarbībām

  • Vienmēr ir gribējies sākt lietot īstas garšvielas - bet ar ko lai sāk? Ko pie kā likt? Ko ar ko kombinēt? Kā nopirkt labas?
  • Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām? Kāds ir pilnvērtīgs veģetārs uzturs?
  • Vai tad no zāles vien var paēst? Veģetārs ēdiens tiešām var būt sātīgs? Kā?!
  • Kā izvārīt irdenus rīsus? izcept veģetāras kotletes? pankūkas un kūku bez olām?
  • Kā pagatavot paniru? Un kas tas vispār tāds ir?

Viegli uztverams, bagāts ar praktiskiem padomiem semināru cikls, kā pagatavot sātīgus veģetārus ēdienus ikdienas vajadzībām. Piecās nodarbībās (2 teorētiskās un 3 praktiskās) jūs apgūsiet dažādus veģetārās virtuves knifiņus,  iegūsiet teorētiskas un praktiskas zināšanas par garšvielu pielietošanu un veģetāra uztura sabalansēšanas principiem, kā arī daudzveidīgu, sātīgu pamatrecepšu bāzi, ko vēlāk pielāgot un variēt atbilstoši savām vajadzībām un patikšanai.

Kursus vadīs Dita Lase, "Vegus" dibinātāja un vadītāja:
"Ko tad lai ēd, ja atsakās no gaļas, zivīm un olām?” Klasisks jautājums, uz kuru gandrīz katram veģetārietim nācies rast atbildi – vai nu pašam sev, vai kādam citam atbildot.
Un patiesi! Ja, domājot par dārzeņiem, prātā nāk vien putrā savārītu burkānu, kāpostu un zaļo zirnīšu mikslis, vai pliki vārīti kartupeļi un rīvētu biešu salāti, tad grūti just entuziasmu.
Man paveicās. Kad pirms 26 gadiem kļuvu par veģetārieti, atklāju tādu ēdienu un garšu daudzveidību, kāda līdz tam man pat sapņos nebija rādījusies. Iemācījos neskaitāmos veidos gatavot rīsus, dārzeņus un pākšaugus, vārīt veģetāras un sātīgas zupas, kuras šmakstinādami ēd pat fanātiski zupu nīdēji, cept pankūkas un tortes bez olām, gatavot desmitiem veidu pildījumus, uzkodas, salātus, saldos un dzērienus. Būdama skolotāja pēc izglītības un sirds aicinājuma, vienmēr esmu mīlējusi dalīties pieredzē ar saviem draugiem un domubiedriem – redzot, ka arī viņiem sanāk, ka arī viņiem garšo, izjūtu lielu gandarījumu.
Manuprāt, būt par veģetārieti nozīmē katru dienu ēst kā svētkos. Ceru, ka receptes, ko piedāvāšu Jums šajos kursos, sagādās Jums tādu pašu pirmatklājuma prieku, kā savulaik man, darīs Jūsu maltītes krāsainākas, daudzveidīgākas un garšīgākas, bet Jūs pašus – paēdušākus un laimīgākus.”
 
Kursu dalībnieku atsauksmes:

“Man visvērtīgākā bija informācija par garšvielām un to kombinēšanu, par to, kā noteikt, kura ir labas kvalitātes, kura ne, un par garšvielu cepšanu. Labi, ka varēju tās pagaršot, jo bija dažas kā liels atklājums garšai. Noderēs arī dārzeņu pagatavošanas knifiņi.”

“Viss skaidrs, jāsāk praktizēt!”

“Mans atklājums bija “6 garšu likums” un “šķīvja shēma” – tas ļauj brīvāk receptē ko mainīt, zināt, kādus produktus kombinēt, kā piemeklēt garšvielas.”

“Paldies par padomiem sojas un tofu gatavošanā – līdz šim pilnīgi neko nezināju par to, kā tos gatavot. Iznāca garšīgi!”

“Galvenais šo kursu ieguvums bija mazie knifiņi - par garšvielu cepšanu, savienošanu, ko ēdienam dod sāls, cukurs, tofu, panira gatavošanas nianses, kā gatavot kartupeļus, pākšaugus, dārzeņus, to vai šo produktu.”

“Milzums info, kaut nu izdotos visu to atcerēties! Labprāt kopā gatavotu vēl un vēl!”

“Atklāju iepriekš neiepazītas garšvielas un garšvielu cepšanu. Panira gatavošana patika. Gribētos, lai kursi būtu garāki.”

"Sirsnīgs paldies par iedvesmu! Es to ļoti, ļoti gribēju un arī dabūju! Un vēl komplektā tam atnāca arī drosme, pārliecinātība un rotaļāšanās prieks virtuvē, kas bija pazudis gadiem ilgi!"

"Dita, paldies! Kurss pilnībā izmainīja manu attieksmi un izpratni par ēdienu un tā gatavošanu. Vēlreiz milzu paldies!"

 

Pamatkursa norise

Divas teorētiskās nodarbības.
Par veģetāra uztura sabalansēšanu.
  • Ko un kā man ēst, lai pietiktu visu vajadzīgo uzturvielu? Kā jāizskatās manam šķīvim?
  • Vai ik dienas būs jāsver, jāmēra tas, ko ēdu? jārēķina ar kalkulatoru? Vai tas ir sarežģīti? No rīta līdz vakaram jāstrādā virtuvē? Jāēd E vielām pilni aizstājēji?
  • Vai tas nav dārgi? Kur ņemt spēku? Olbaltumvielas? Sātīgumu?
  • Kā izskatās pilnvērtīgs veģetārs/vegānisks ēdiens? Salāti ar kartupeļiem? Soja? Katru dienu citi rīsiņi?

Par garšvielām.

  • Kā izvēlēties garšvielas?
  • Kuram ēdienam kādas garšvielas piemērotas?
  • Kuras garšvielas sader kopā un kuras vienā ēdienā likt nevajadzētu?
  • Kā no garšvielām izvilināt maksimālu garšas buķeti?
  • Kā ēdienam pareizi  jāpievieno safrāns vai vaniļa? Kā nepielikt par daudz vai par maz? Ar ko atšķiras svaigs un kaltēts ingvers? Kas ir tonka?
    Nodarbības laikā garšvielas var apskatīt, pasmaržot, pagaršot.

Trīs praktiskās nodarbības.

  • Katrā gatavojam - zupu, graudu, dārzeņu, pākšaugu ēdienu, desertu
  • Papildus receptes, ja dalībnieki vēlas plašāku informāciju par kāda produkta vai ēdienu veida gatavošanu
  • Draudzīgi gatavojam, ar interesi degustējam, ko paši esam pagatavojuši, apspriežam kulināros panākumus.
__________________________________
 
5 nodarbību cikla cena: 165 EUR
Cenā iekļautas 2 teorētiskās un 3 praktiskās semināra nodarbības, kā arī visi gatavošanai nepieciešamie pārtikas produkti, un receptes/konspekti izdrukātā veidā.

Norises laiks:  Sākums visām nodarbībām plkst. 14.00. Ilgums 3-4 stundas (garšvielu lekcija var ilgt līdz 5 stundām - līdz pēdējam jautājumam, tā teikt).
Norises vieta:
 

 


Citi kursi