Tas ir fenomenāli - katrai tautai ir pankūkas, un katrai tautai ir sava maize. To daudzveidība ir pārsteidzoša - gan miltu izvēlē, gan gatavošanas paņēmienu ziņā, gan garšās. Dosimies ceļojumā apkārt pasaulei, iepazīstot dažādu tautu dažādās maizes.
Visas piedāvātās receptes pagatavojamas bez speciālās maizes mašīnas vai īpašas krāsns - vai nu cepjamas uz parastas pannas vai parastā cepeškrāsnī. Apgūstot šo maizes veidu gatavošanu, varēsiet savu ēdienkarti dažādot, papildināt ar jaunām garšām; vienkāršā, salīdzinoši ātrā veidā tikt pie pašceptas maizes, kas ir sātīga, garšīga un bez dāsna E vielu biruma sastāvā. Un kas var būt garšīgāks par karstu, tikko ceptu maizi, skaistāks par pašu rokām gatavotas maizes smaržu?
Seminārs notiek, dalībniekiem iesaistoties nodarbībā - tādejādi apgūstot visus knifus un iemaņas praktiski. Receptes saņemsiet izdrukātā veidā - un to būs daudz vairāk kā tikai seminārā pagatavotās maizes.
Semināra ilgums: ~4 stundas
Ko cepsim?
- Gruzīnu hačapuri
- Indiešu dokla (bez glutēna, bez rauga, bez cepeškrāsns)
- Ķīniešu maize ar lociņiem (bez cepeškrāsns)
- Vācu alus maize (bez rauga)
- Venecuēliešu arepas (bez glutēna, bez rauga, bez cepeškrāsns)
Kursu vadīs: Dita Lase, "Vegus" vadītāja, veģetāriete vairāk kā 19 gadus, "Latvijas veģetārieša rokasgrāmata" un "Veģetārēšana" autore
_________________________
Dalības maksa: 39 EUR
Cenā ietilpst arī produkti gatavošanai praktiskajā nodarbībā.
Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes ielā 60
_________________________
No kursu dalībnieku atsauksmēm:
"Pirmo reizi piedalījos šādā pasākumā. Vienmēr šķitis, ka jebkuru recepti var atrast internetā. Šeit atskārtu, cik svarīga ir komunikācija - cilvēks ar cilvēku. Jautājums un atbilde. Kad to saņem, tas izsaka visu."