Rauga mīklas


  • Kā atšķiras kliņģera un picas mīklas?
  • Kāpēc man pīrādziņiem nesanāk plāna un mīksta garoziņa?
  • Ko darīt, lai maize cepoties neplaisā?
  • Ja receptē norādīts sausais raugs, cik būtu jāliek svaigais?
  • Ar ieraugu, bez ierauga; siltumā, ledusskapī; ar olām, bez olām; sviestu vai eļļu...

Uz šiem un visiem citiem jautājumiem par rauga mīklām nāciet un saņemiet atbildes šajā Vegus seminārā. Apmēram 5 stundās pagatavosim:

  • perfektu picu
  • saldo kliņģeri ar pildījumu
  • dārzeņu maizi
  • pīrādziņus no ātrās mīklas

Tāpat iemācīsiemies dažādus interesantus mīklas pīšanas un pīrādziņu aizlocīšanas veidus.
Semināra laikā dalībnieki iesaistās ēdienu gatavošanā, apgūstot visus gatavošanas knifiņus praksē. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto. Papildus receptēs saņemsiet arī ideālas plātsmaizes un bezglutēna picas mīklas, dažādu pildījumu pīrāgiem un picām, bulciņu u.c. receptes.

Kursu vadīs: Dita Lase, "Vegus" vadītāja, veģetāriete 20 gadus, "Latvijas veģetārieša rokasgrāmata" un "Veģetārēšana" autore

___________________________

Dalības maksa: 39 EUR

Seminārā ietverta teorētiska lekcija un praktiskā daļa (cenā ietilpst arī pārtikas produkti gatavošanai praktiskajā nodarbībā).

Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes ielā 60
___________________________

 

No kursu dalībnieku atsauksmēm:

"Paldies par izsmeļošo skaidojumu un pamatojumu tehnoloģijām - viss skaidrs pat neprofesionālim! Ļoti super idejas par netradicionāliem pildījumiem. Picas mīkla un tās cepšana bija lielākais atklājums - mērcīte, mīklas nianses, cepšanas temperatūra."

"Zināju, ka ir speciāli picas milti, bet nespēju iedomāties, ka tik ārkārtīgi atšķiras rezultāts, ja lieto īstos miltus! Vienai mācību reizei daudz informācijas - viss, kas man bija neskaidrs, semināra gaitā noskaidrojās, pat neuzdodot jautājumus."

"Manuprāt, viss bija ļoti labi un pārdomāti. Bija interesanti un nezuda vēlme klausīties un izzināt. Daudz atklājumu par kliņģera gatavošanu - ka mīklai jāliek klāt ieraugs, kā izskatās tas ieraugs, kā kliņģeri pareizi cept."

"Kliņģeru un pīrāgu cepšana nekad vairs nebūs kā iepriekš... Paldies, Dita! Arī par papildus kg pēc kursa rezultāta degustācijas :)) #Vegus #dziveirgarshiga #vissgenialaisirvienkarshs"

"Mājup dodos pacilāta, jo esmu tikusi pie jaunām gudrībām un gatavošanas prieka ilgam laikam. Kādi bija mīnusi? Pārāk daudz ēdamā!"

"Ļoti priecājos, ka biju uz šo kursu! Atkal ir iedvesma gatavot un iepriecināt ģimeni. Krāsainā maizīte, pīrādziņu dažādās formas - viss bija perfekti!"

"Atklājums, ka rauga mīklas ir tik dažādas. Ka kliņģeri nav nemaz tik grūti uzcept. Dažādi knifiņi un nianses, ko pirms tam nezināju. Un vēl visa tā informācija, kas papildus uz lapām sarakstīta. Liels paldies par jauko semināru!"

"Ierauga gatavošana, pica un picas milti, pīrāgu un kliņģera cepšana - daudz jaunu ideju un liels ierosinājums darboties. Viss bija labi!"
 

  • Kā atšķiras kliņģera un picas mīklas?
  • Kāpēc man pīrādziņiem nesanāk plāna un mīksta garoziņa?
  • Ko darīt, lai maize cepoties neplaisā?
  • Ja receptē norādīts sausais raugs, cik būtu jāliek svaigais?
  • Ar ieraugu, bez ierauga; siltumā, ledusskapī; ar olām, bez olām; sviestu vai eļļu...

Uz šiem un visiem citiem jautājumiem par rauga mīklām nāciet un saņemiet atbildes šajā Vegus seminārā. Apmēram 5 stundās pagatavosim:

  • perfektu picu
  • saldo kliņģeri ar pildījumu
  • dārzeņu maizi
  • pīrādziņus no ātrās mīklas

Tāpat iemācīsiemies dažādus interesantus mīklas pīšanas un pīrādziņu aizlocīšanas veidus.
Semināra laikā dalībnieki iesaistās ēdienu gatavošanā, apgūstot visus gatavošanas knifiņus praksē. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto. Papildus receptēs saņemsiet arī ideālas plātsmaizes un bezglutēna picas mīklas, dažādu pildījumu pīrāgiem un picām, bulciņu u.c. receptes.

Kursu vadīs: Dita Lase, "Vegus" vadītāja, veģetāriete 20 gadus, "Latvijas veģetārieša rokasgrāmata" un "Veģetārēšana" autore

___________________________

Dalības maksa: 39 EUR

Seminārā ietverta teorētiska lekcija un praktiskā daļa (cenā ietilpst arī pārtikas produkti gatavošanai praktiskajā nodarbībā).

Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes ielā 60
___________________________

 

No kursu dalībnieku atsauksmēm:

"Paldies par izsmeļošo skaidojumu un pamatojumu tehnoloģijām - viss skaidrs pat neprofesionālim! Ļoti super idejas par netradicionāliem pildījumiem. Picas mīkla un tās cepšana bija lielākais atklājums - mērcīte, mīklas nianses, cepšanas temperatūra."

"Zināju, ka ir speciāli picas milti, bet nespēju iedomāties, ka tik ārkārtīgi atšķiras rezultāts, ja lieto īstos miltus! Vienai mācību reizei daudz informācijas - viss, kas man bija neskaidrs, semināra gaitā noskaidrojās, pat neuzdodot jautājumus."

"Manuprāt, viss bija ļoti labi un pārdomāti. Bija interesanti un nezuda vēlme klausīties un izzināt. Daudz atklājumu par kliņģera gatavošanu - ka mīklai jāliek klāt ieraugs, kā izskatās tas ieraugs, kā kliņģeri pareizi cept."

"Kliņģeru un pīrāgu cepšana nekad vairs nebūs kā iepriekš... Paldies, Dita! Arī par papildus kg pēc kursa rezultāta degustācijas :)) #Vegus #dziveirgarshiga #vissgenialaisirvienkarshs"

"Mājup dodos pacilāta, jo esmu tikusi pie jaunām gudrībām un gatavošanas prieka ilgam laikam. Kādi bija mīnusi? Pārāk daudz ēdamā!"

"Ļoti priecājos, ka biju uz šo kursu! Atkal ir iedvesma gatavot un iepriecināt ģimeni. Krāsainā maizīte, pīrādziņu dažādās formas - viss bija perfekti!"

"Atklājums, ka rauga mīklas ir tik dažādas. Ka kliņģeri nav nemaz tik grūti uzcept. Dažādi knifiņi un nianses, ko pirms tam nezināju. Un vēl visa tā informācija, kas papildus uz lapām sarakstīta. Liels paldies par jauko semināru!"

"Ierauga gatavošana, pica un picas milti, pīrāgu un kliņģera cepšana - daudz jaunu ideju un liels ierosinājums darboties. Viss bija labi!"
 


Citi kursi