Veģetāras zupas


Sv, 24/02/2019 - 15:00
Brīvās vietas: 1

Vai tad bez gaļas var būt īsta zupa? Kā tādu gatavot? Kas to padara garšīgu un sātīgu? Kādas tad vēl garšvielas bez lauru lapas un pipariem var likt zupā? Kā pēc vienas un tās pašas receptes var pagatavot daždažādas zupas?

Semināru vada: "Vegus" vadītāja Dita Lase
 
Dita Lase ir veģetāriete vairāk kā 19 gadus. "Latvijas veģetārieša rokasgrāmata" un "Veģetārēšana" autore. Latvijā pirmās veģetāra uztura skolas "Vegus" dibinātāja un vadītāja.

Seminārs notiek kā praktiskā nodarbība, kuras laikā dalībnieki iesaistās ēdienu gatavošanā, apgūstot visus gatavošanas knifiņus praksē. Ilgums: aptuveni 3-4 stundas. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto, tāpēc pildspalvu ir vērts paņemt līdzi.

Ko gatavosim?

  • Dārzeņu buljona gatavošana - visbiežāk uzdotais jautājums visos Vegus kursos! Tad nu beidzot būs atbilde!!!
  • Pašgatavots buljona kubiņš (un kāpēc tāds vispār būtu vajadzīgs?!)
  • Viena zupa - desmit garšas: mācīsimies pareizi gatavot krēmzupu un izmainīt vienas un tās pašas zupas garšu līdz nepazīšanai tikai ar garšvielu palīdzību vien.
  • Liksim vaniļu lēcu zupā - jā, jā, šitik traki mēs izdarīsimies! Turklāt tas garšos lieliski. Es apsolu.
  • Un arī deserta zupa, protams, neizpaliks - viss būs kā labākajos Parīzes salonos!

________________________

Dalības maksa: 39 EUR
Maksā ietilpst arī visi gatavošanai nepieciešamie produkti.

Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes iela 60
________________________

No iepriekšējo kursu dalībnieku atsauksmēm:

"Nu jā...ja tik zini īstos paņēmienus, garšīgu zupu patiešām pat no cirvja kāta var izvārīt..."

"Tā zupa ar tomātiem un kariju - garša, ko gadiem biju meklējusi! Paldies!"

"Visvērtīgākais atklājums bija par lielajām variāciju iespējām ar garšvielām."

"Dita, Tu esi super! Paldies par vienkāršo un gardo nodarbību! Un forši, ka var iesaistīties. Redzēt un piedzīvot, ka tas buljons tiešām tik vienkārši pagatavojams. Un kā mainās zupas garšas ar dažādajām garšvielām. Turklāt viss tik ātri un gardi, un skaisti! Man viss patika."

"Bija interesanti uzzināt par saldo veselīgo zupu."

"Līdz šim ķirbi es neēdu - bērnības "baisma"... Bet tagad - ĒDĪŠU!"

"Pašu gatavoti buljona kubiņi! Zinu, ka ar buljona vārīšanu tik un tā neķēpāšos (godīgi pasaku!), bet kubiņu - to gan paņemšu."

"It kā uz semināru nāc jau ar zināšanām par gatavošanu. Bet VIENMĒR, katrā Vegus seminārā, atkal uzzinu daudz jauna un noderīga! Paldies!"

 

Vai tad bez gaļas var būt īsta zupa? Kā tādu gatavot? Kas to padara garšīgu un sātīgu? Kādas tad vēl garšvielas bez lauru lapas un pipariem var likt zupā? Kā pēc vienas un tās pašas receptes var pagatavot daždažādas zupas?

Semināru vada: "Vegus" vadītāja Dita Lase
 
Dita Lase ir veģetāriete vairāk kā 19 gadus. "Latvijas veģetārieša rokasgrāmata" un "Veģetārēšana" autore. Latvijā pirmās veģetāra uztura skolas "Vegus" dibinātāja un vadītāja.

Seminārs notiek kā praktiskā nodarbība, kuras laikā dalībnieki iesaistās ēdienu gatavošanā, apgūstot visus gatavošanas knifiņus praksē. Ilgums: aptuveni 3-4 stundas. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto, tāpēc pildspalvu ir vērts paņemt līdzi.

Ko gatavosim?

  • Dārzeņu buljona gatavošana - visbiežāk uzdotais jautājums visos Vegus kursos! Tad nu beidzot būs atbilde!!!
  • Pašgatavots buljona kubiņš (un kāpēc tāds vispār būtu vajadzīgs?!)
  • Viena zupa - desmit garšas: mācīsimies pareizi gatavot krēmzupu un izmainīt vienas un tās pašas zupas garšu līdz nepazīšanai tikai ar garšvielu palīdzību vien.
  • Liksim vaniļu lēcu zupā - jā, jā, šitik traki mēs izdarīsimies! Turklāt tas garšos lieliski. Es apsolu.
  • Un arī deserta zupa, protams, neizpaliks - viss būs kā labākajos Parīzes salonos!

________________________

Dalības maksa: 39 EUR
Maksā ietilpst arī visi gatavošanai nepieciešamie produkti.

Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes iela 60
________________________

No iepriekšējo kursu dalībnieku atsauksmēm:

"Nu jā...ja tik zini īstos paņēmienus, garšīgu zupu patiešām pat no cirvja kāta var izvārīt..."

"Tā zupa ar tomātiem un kariju - garša, ko gadiem biju meklējusi! Paldies!"

"Visvērtīgākais atklājums bija par lielajām variāciju iespējām ar garšvielām."

"Dita, Tu esi super! Paldies par vienkāršo un gardo nodarbību! Un forši, ka var iesaistīties. Redzēt un piedzīvot, ka tas buljons tiešām tik vienkārši pagatavojams. Un kā mainās zupas garšas ar dažādajām garšvielām. Turklāt viss tik ātri un gardi, un skaisti! Man viss patika."

"Bija interesanti uzzināt par saldo veselīgo zupu."

"Līdz šim ķirbi es neēdu - bērnības "baisma"... Bet tagad - ĒDĪŠU!"

"Pašu gatavoti buljona kubiņi! Zinu, ka ar buljona vārīšanu tik un tā neķēpāšos (godīgi pasaku!), bet kubiņu - to gan paņemšu."

"It kā uz semināru nāc jau ar zināšanām par gatavošanu. Bet VIENMĒR, katrā Vegus seminārā, atkal uzzinu daudz jauna un noderīga! Paldies!"

 


Sv, 24/02/2019 - 15:00
Brīvās vietas: 1

Citi kursi