Bezglutēna saldie dārzeņu mafini

Veselīgi un vēl arī garšīgi. Nevar būt! Bet ir.


7 kēksiņiem:

Šķidrās sastāvdaļas:
1 pārgatavojies banāns
1 ola
40ml augu eļļas
1 tējk. vaniļas ekstrakta vai sēkliņas no 1/2 vaniļas pāksts
30ml ūdens
2 ēdk. kļavu sīrupa

Sausās sastāvdaļas:
90ml kvinojas miltu
60ml rīsu miltu
30ml griķu miltu
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. kanēlis
1 neliels rīvēts burkāns
riekšava sīki sakapātu lapu kāposta (kale, keils) lapu bez cietajiem kātiem

Šķidrās sastāvdaļas samaļ blenderī.

Sajauc visas sausās sastāvdaļas, pievieno tām šķidrās, samaisa, bet pārlieku nepārcenšas - ka tik daudzmaz turas kopā.

Liek silikona vai ieziestās, ar papīra ieliktnīšiem izklātās mafinu veidnītēs, cep 200 C apmēram 15 - 20 min.


Citas receptes