Vidusjūras klaipiņš

Ar sākotnējo recepti padalījās Vineta un Kaspars no VomFass.

Es to mazliet pārveidoju, lai nav tik trekna (jo, atšķirībā no Kaspara, neesmu tik dedzīga tauku dziesminiece).
Šī ir pirmā bezglutēna maize, kurai garšā nejūtu, ka tā būtu bezglutēna. Ja man nepateiktu - pat prātā neienāktu, ka te nav kviešu miltu iekšā. Un visas tās garšvielas - mmmm, pasaka!

Turklāt maize perfekti griežama šķēlēs - nedrūp; un tekstūra poraina un viegla. Īsāk sakot, celiakieši un bezglutēnnieki - šī ir jūsu himna!

 


300g uz rupjās rīves rīvētu burkānu (3 vidēji burkāni)
80g rīvēta cietā siera (kā parmezāns, Džiugas u.tml.)
250 - 280ml rīsu un mandeļu miltu maisījuma, brīvās proporcijās (es ņēmu 200+50ml)
3 olas (L izmērs)
2 tējk. cepamā pulvera
100ml eļļas (vismaz 30ml jābūt garšaugu eļļai - VomFass olīveļļa ar baziliku vai ar ķiploku būs pašā laikā)
50g riņķīšos sagrieztu melno olīvu
50g lobītu saulespuķu sēklu
5-6 saulē kaltētie tomāti
2 ķiploka daiviņas
1/2 tējk. ķiploku pulvera (pēc vēlēšanās)
1 tējk. ķirbju sēklu proteīna (pēc vēlēšanās)
Vidusjūras garšaugi - vēlams svaigi; es liku:
bunti bazilika un tikpat pētersīļu,
kapātas lapiņas no viena rozmarīna zariņa,
šķipsnu timiāna,
1 ēdk. kaltēta majorāna

Sezama (vai kādas citas) sēklas pārkaisīšanai

Sagatavo veidni - izklāj ar cepamo papīru. Krāsni uzsilda līdz 190C.

Samaisa un samīca visas sastāvdaļas (mīkla būs ķepīga), liek veidnē, ar ūdenī samērcētām rokām izlīdzina. Pārkaisa sēkliņas.

Liek krāsnī un cep 40 min., līdz kukulītī iedurts kociņš nāk ārā sauss, bez pieķepušām piciņām. Izņemtu no krāsns, vēl patur veidnē 10 min. (tad būs vieglāk noņemt cepampapīru, un maizi jau varēs ideāli sagriezt šķēlēs)

 

Pagaršo, un kā sāk ēst, tā nevar vairs apstāties! (Esmu jūs brīdinājusi!)

 


Citas receptes