Zaļā bezglutēna maize

Lapu kāposta pulveris liekams pēc vēlēšanās - garšai un zaļākai krāsai. Var izmantot arī citus zaļos pulverus - kviešu asnus, spinātus u.tml., tikai tiem garša intensīvāka, jāliek tējkarote, nevis ēdamkarote. Lapu kāpostu svaigā veidā var iekļaut arī zaļumu izlasē.
Ja liek lakšus, ķiploku var nepievienot.
Sāls daudzums būs atkarīgs no tā, kādu sieru izvēlēsieties - ja liksiet fetu, sāli nepievieno vispār.

Silta, tikko cepta, ar sviestu - ak, mans dievs, cik garšīga!


250g turku zirņu miltu
1,5 tējk. cepamā pulvera
sāls, melnie pipari
5g (1 ēdk.) kale (lapu kāposta) pulvera
150g dažādu svaigu zaļumu (lakši, pētersīļi, piparmētras, dilles, rozmarīns, timiāns, nātres, virza, spināti utt.)
1 daiviņa ķiploka vai 1/4 tējk. ķiploku pulvera

80ml jogurta bez piedevām
50ml extra virgin olīveļļas
2 olas (M izmērs)
80g mājas siers (vai biezpiens, vai feta, vai panirs)

melnsēklīte (nigella, kalindžī) pārkaisīšanai
 

Sasilda cepeškrāsni. Sakapā zaļumus.
Samaisa visas sausās sastāvdaļas un zaļumus.

Sakuļ olu, sieru, eļļu un jogurtu. Samaisa ar sausajām sastāvdaļām.

Nekavējoties liek veidnē, pārkaisa ar sēkliņām, liek 180C karstā krāsnī un cep 45-50 min.


Citas receptes