Riekstu piens ar anīsu
Turpinu jūsmot par McCormick anīsu. Dievinu, dievinu, dievinu - ja anīss ir tik labs, tad dzēriena garša ir vienreizēji harmoniska, līdzsvarota, ideāli salda un aromātiska: nekas "neizlec", ne ko pielikt, ne atņemt!
250ml govs piena, vai rīsu piena
150ml ūdens
20g rozīņu
7g izlobītu, nesālītu pistāciju
2g (pustējkarote) anīsa
2 zaļā kardamona pākstiņas
1 tējk. medus
Ūdeni ar anīsa sēkliņām un kardamona pākstiņām uzvāra un vāra 10 min. Iemaisa medu.
Rozīnes aplej ar siltu ūdeni un ļauj mirkt 10 min.
Tad garšvielu novārījumu nokāš, lej blenderī, pievieno notecinātas rozīnes, pienu, riekstus un kārtīgi samaļ, līdz rieksti un rozīnes pilnībā sasmalcināti.