Gaileņu tefteļi dārzeņu gultiņā

Vasaras garša


Tefteļiem:
2 glāzes sasmalcinātu gaileņu (kad nav sezona, var ņemt citas sēnes)
1 glāze novārītu pupiņu (kādas patīk)
4 ēdk. rīvmaizes
4 ēdk. zirņu miltu
1 burkāns
1 sīpols
sāls
augu eļļa cepšanai

Dārzeņu gultiņai:
1 sarkanā paprika
1 zaļā paprika
1 sīpols
2 daivas ķiploka
2 tomāti
lauru lapa
timiāns
saldās paprikas pulveris
1 dārzeņu vai sēņu buljona kubiņš
pētersīļi
augu eļļa

Gailenes liek uz pannas sakarsētā eļļā un apcep, līdz no tām iztecējusī sula iztvaiko.

Burkānu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolu nomizo un sasmalcina. Abus apcep pāris minūtes.

Samaļ gailenes, pupas un dārzeņus, pievieno rīvmaizi, zirņu miltus, sāli pēc garšas. Ļauj mazliet pastāvēt, lai rīvmaize uzbriest. Ar mitrām rokām veido bumbiņas un eļļā apcep no visām pusēm brūnas. Noliek siltumā.

Papriku sagriež strēmelītēs. Sīpolu un ķiploku nomizo un sasmalcina. Tomātus nomizo un sagriež palielos gabalos.

Pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolu un lauru lapu, pievieno paprikas strēmelītes, īsu brīdi apcep, pievieno ūdeni un buljona kubiņu, ķiploku, dažas minūtes pasautē. Tad pievieno tomātus, garšvielas, zaļumus, apmaisa, noņem no plīts.

Šķīvī liek sautētos dārzeņus, virs tiem kārto gaileņu tefteļus.


Citas receptes