Ko darīt ar banānu lapām?
Kādudien lielveikala dārzeņu nodaļā pamanīju paku ar zaļiem apļiem. Kas tas tāds? Ak, tā, banānu lapas... Viss, ko es par tām zināju - ka kaut ko (bet ko?) tajās var ietīt un tad cept (krāsnī? uz ugunskura? uz pannas?). Nu ko, tad tik jāķeras klāt, jāuzzina, kas un kā ar tām darāms, un jāizmēģina!
Sacīts - darīts.
Tātad: banānu lapas var izmantot līdzīgi folijai, ietinot un tvaicējot vai cepot tajās visu, kas tik ēdams. Saldu, sāļu, asu, šķidru, irdenu, gabalā, sasmalcinātu utt. Banānu lapas var izmantot kā dabisku vienreizlietojamo šķīvi. Un kā "paciņu" uzglabāšanai - ietīti banānu lapā, produkti (piemēram, baltais siers) ledusskapī ilgāk saglabāsies svaigi, nekļūstot glumi.
Lapas pirms lietošanas noskalo un noslauka. Es skaloju karstā ūdenī - tad tās pēc tam arī vieglāk salocīt, ietinot ēdienu. Ja ietītajam ēdienam varētu cepšanas laikā tecēt ārā sula, tad kārtojiet vīstokļus veidnē - banānu lapas ir porainas, sula sūksies tām cauri un piepilinās visu cepeškrāsni, bet veidne no šādas likstas pasargās.
Pāri palikušās lapas var uzglabāt ledusskapī plēves maisiņā 3-5 dienas. Ja jāglabā ilgāk, lieciet saldētavā. Atlaidināšanai vajadzīga apmēram pusstunda.