Pākšu pupiņu - nūdeļu wok

GanBei, protams, neviens nepasniedz roltonus. Bet, ja Jums garšo Āzijas stila ēdieni, tad arī šis ies pie sirds. Turklāt te ir tas gadījums, kad ātrās nūdeles pagatavotas totāli veselīgi! Protams, variet izmantot arī stikla, olu vai griķu nūdeles - es liku roltonus, jo tie vienkārši ir vieglāk pieejami, kā īpašās nūdeles. Ja izvēlaties citus makaronus, sekojiet to pagatavošanas instrukcijai.

Apraksts var šķist garš, tomēr pagatavot šo ēdienu aizņem tikai 10 minūtes - es uzrakstīju, kādā secībā visi darbi darāmi, lai rokas nesasietos mezglā ar visu, kas notiek vienlaikus.


1 paciņa ātri gatavojamo nūdeļu (kā Rollton)
100g (kārtīga sauja) svaigu zaļo pākšu pupiņu
4-5 kaltētas sēnes (es ņēmu mu-err, bet der arī šitaki)
1 mazs sarkanais sīpols
1 svaigs sarkanais čili
1 cm svaiga ingvera
2 ķiploka daiviņas
1 ēdk. eļļas
1 ēdk. grauzdēta sezama eļļas
2 ēdk. sojas mērces
1 tējk. sezama sēklu
lociņi

 

Sēnes iemērc aukstā ūdenī uz 1 stundu. Tad rūpīgi noskalo (mu-err vajag izmazgāt visas rievas - tajās ir gruži). Liek katlā, pārlej ar jaunu ūdeni, vāra 10 min.

Tikmēr citā katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli. Noskalo pākšu pupiņas, nogriež tām galus, pašas sagriež ieslīpos gabaliņos. Met verdošajā ūdenī, pavāra 3-4 min., tad nokāš un nekavējoties noskalo zem auksta ūdens, līdz pupiņas atdziest. Šāda blanšēšana ļaus saglabāt pupiņu koši zaļo krāsu.

Sagriež čili, ingveru sarīvē (mizot nevajag), ķiploku izspiež caur spiedi. Sīpolu nomizo, sagriež pusripiņās.
Uzliek vārīties ūdeni nūdelēm. Nūdeles ieliek bļodā.
Notecina izvārītās sēnes.

Nūdeles pārlej ar ūdeni, atstāj izmirkt.
Pannā (ja ir - tad wok) uzkarsē parasto eļļu, met tajā sezama sēklas, čili, ingveru un ķiploku, vienu reizi apmaisa, pievieno sīpolu, maisot pacep 10 - 15 sekundes, tad ber klāt pupiņas. Apmaisa, liek klāt sēnes un notecinātas nūdeles, pārlej grauzdētā sezama eļļu un sojas mērci. Visu vēlreiz apmaisa un nekavējoties pasniedz.
 


Citas receptes