Čipsu salāti
Tikai svētkiem vai brīžos, kad nospļauties par veselīgu uzturu
Čipsi
tomāti
svaigi gurķi
rīvēts siers
majonēze
Čipsus sadrupina, saspiežot saujā vai paveltnējot paku ar mīklas rulli.
Tomātus, gurķus sagriež gabaliņos.
Bļodā liek kārtām:
čipsus
tomātus un gurķus
sieru
Katru kārtu pārziež ar majonēzi (vieglāk izdarīt, ja iepilda maisiņā, kuram nogriež stūrīti, lai veidojas caurumiņš, pa kuru var izspiest majonēzi). Kārtas atkārto, līdz visas sastāvdaļas izlietotas. Virskārtā jābūt sieram.
Salāti jāapēd nekavējoties - pastāvot ilgāk par 10 min., čipsi izmirkst un salāti kļūst negaršīgi.