Nofu - turku zirņu "siers"

Pagatavot viegli. Garšu var variēt ar garšvielām, kādas tīk (pieliekot ķimenes, piemēram, iznāks diezgan līdzīgi Jāņu sieram). Lietot var līdzīgi kā tofu.
Ir gana stingrs, lai sagrieztu arī plānās šķēlītēs (likšanai uz maizes, piemēram).
Apcepot veido patīkamu garoziņu, vidū tekstūra kā ideālai kroketei.


350ml turku zirņu miltu
1 l ūdens

1 tējk. sāls
1/2 tējk. kurkumas
2 ēdk. rauga pārslu (siera garšai)

Turku zirņu miltus ieber bļodā, maisot pamazām pievieno ūdeni, līdzko veidojas pankūku mīklai līdzīga masa - izmaisa kunkuļus. Tad, tāpat maisot, pievieno pārējo ūdeni. Atstāj visu mirkt uz 12-24 stundām.

Nesamaisot saturu, virsējo ūdens slāni nolej katlā un liek vārīties, ļaujot iztvaikot, līdz apjoms samazinās par trešdaļu - apmēram 15 min. Visu laiku jāmaisa!
Tad pievieno karstajam šķidrumam kurkumu, un iemaisa biezo izmērcēto miltu ķepi - maisa cītīgi, lai neizveidotos kunkuļi. Viss drīz sāks sabiezēt - maisām slapju muguru! Kad masa sabiezējusi (grūti maisīt, jāmaisa no visa spēka), katlu noņem no uguns, iemaisa sāli un rauga pārslas, ielej visu ieeļļotā veidnē vai bļodā, nolīdzina. Apsedz ar foliju - lai "siers" nesaplaisātu nogatavināšanās procesā. Ļauj atdzist, sastingt (es atstāju uz nakti).

Uzglabā ledusskapī, ietītu mitrā marlē vai tajā pašā folijā. Nedēļu nostāv droši. Varbūt arī ilgāk, bet nezinu - apēdās.


Citas receptes