Lieldienu pankūkas

Pankūku mīklai pievienoju "krāsvielas" - biešu sulu, kviešu asnus un kurkumu. Šādas pankūkas, protams, var arī pildīt - un tās būs ne vien gardas, bet arī varen dekoratīvas, kā radītas bērnu (vai pieaugušo) ballītēm.


100g miltu
1 ēdk. cukura
šķipsniņa cepamā pulvera
ap 170ml piena vai augu piena
1 tējk. augu eļļas
eļļa cepšanai

Zaļajām pankūkām: 1/2 tējk. (vai pēc garšas) kviešu asnu pulvera

Sarkanajām pankūkām: pienu aizstāj ar biešu sulu

Dzeltenajām pankūkām: 1/2 tējk. (vai pēc garšas) kurkumas pulvera

Sajauc sausās sastāvdaļas, pievieno šķidrumu, iemaisa mīklu. Ļauj tai nostāvēties vismaz 15 min.

Cep plānās pankūkas, bet tikai no vienas puses (ja apcep abas, redz tikai brūnus plankumus, nevis pankūkas krāsu).


Citas receptes