Baltais borščs

Sajūtas visai ekstravagantas - bāz mutē karoti balta viruma, bet jūti klasisku biešu zupas garšu. Acis konusā, mēle šokā!


2 baltās bietes
1 baltais burkāns
1/4 nelielas selerijas saknes
1 mazs baltais sīpols (vai gabals purava baltās daļas)
1-2 daiviņas ķiploka
1 kartupelis
1 l ūdens vai dārzeņu buljona (ne no kubiņa)
sāls, baltie pipari, lauru lapa
mazliet eļļas
citronu sula (~1-2 ēdk.)
pēc vēlēšanās - skābs krējums

Sīpolu un ķiploku nomizo, sagriež salmiņos. Dārzeņus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves, kartupeli - sagriež kubiņos vai salmiņos.

Katlā uzsilda eļļu, liek garšvielas, sīpolu, ķiploku un maisot pasautē dažas minūtes, cenšoties neapcept brūnu. Tad pievieno dārzeņus, sāli, tāpat maisot turpina sautēt. Pēc 5 min. pielej buljonu, uzliek katlam vāku un vāra, līdz kartupeļi gatavi. Tad pievieno citronu sulu, līdz veidojas tīkama saldskāba garša.

Pasniedz ar skābo krējumu.


Citas receptes