Burkānu lakstu - kvinojas zupa

Laimējās man tikt pie bio burkāniem ar visiem lakstiem - tad nu reiz droši varēšu arī burkāna zaļo daļu izmantot, nebūs sazin kas virsū miglots!

Burkānu laksti, par laimi, vāroties nekļūst glumi, kā, piemēram, skābenes. Sanāca izcila zupa! (Taisni vai žēl, ka izvārīju tikai paraugporciju, ko nobildēt. Bet kurš tad varēja paredzēt, ka tā zupa tik garšīga būs!...)

 


1 bio burkāns
laksti no burkāna
1 mazs bio selerijas kāts
3 cm bio purava gabaliņš
1 ēdk. bio olīveļļas
500ml bio dārzeņu buljona
(vai bio dārzeņu buljona kubiņš)
2 ēdk. bio kvinojas
svaigi malti bio melnie pipari

Burkānu sagriež ceturtdaļripiņās. Puravu un selerijas kātu pārgriež gareniski uz pusēm, sagriež gabaliņos.

Karstā eļļā liek visus dārzeņus, maisot sautē 2-3 min. Tad pievieno dārzeņu buljonu.

Kamēr tas uzvārās, no burkāna lakstiem noplūc lapiņas (cietos kātus izmet, vai atdod trušiem), ar šķērēm sagriež sīkāk.

Kad buljons vārās, pievieno tam kvinoju un burkānu lakstus, uz lēnas uguns sautē 20 min., līdz kvinoja gatava. Pārkaisa piparus.


Citas receptes