Ēdamie ziedi


  • Kāpēc ziedi vispār būtu jāiekļauj ēdienkartē? Ko tie dod?
  • Kurus ziedus drīkst ēst, kurus nē un kāpēc jā vai nē?
  • Kas aug Latvijā, kas citās zemēs? Kā, kad un kur ievākt ziedus - ko plūkt pļavā, ko dārzā, ko audzēt puķu podā un ko iespējams nopirkt veikalā?
  • Kā kurš zieds garšo?
  • Kādos ēdienos izmanto ziedus? Rotājums, garšviela vai sastāvdaļa?
  • Ziedu pārvērtības - kādus ziedus ikdienā ēdam, pat nenojaušot, ka tie ir ziedi

Lekcija gardēžiem un romantikas rezervuāru uzpildei. Lekcijas laikā izpētīsim ziedu pasauli, gan mielojot acis (tos apskatot), gan degunu (tos ostot), gan mēli (nogaršojot dažu labu mazāk zināmu ziedu tēju). Praktiski padomi, kā viegli un bez piņķerīgiem trikiem papildināt savus ierastos ēdienus ar ziedu aromātiem un garšām. Apspriedīsim, kur un kādus ziedus ņemt pilsētniekiem, lai tos varētu droši ēst.

Lekciju lasa: Dita Lase, veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja, „Latvijas veģetārieša rokasgrāmata” un "Veģetārēšana" autore, veģetāriete, garšvielu un veselīga ēdiena entuziaste vairāk kā 17 gadus, regulāri vada kulinārijas kursus interesentiem un profesionāļiem.

Dalības maksa: 25 EUR

Par tuvāko šīs lekcijas norises datumu ziņosim. Laipni lūgti izrādīt savu interesi, rakstot uz vegus [at] vegus.lv

  • Kāpēc ziedi vispār būtu jāiekļauj ēdienkartē? Ko tie dod?
  • Kurus ziedus drīkst ēst, kurus nē un kāpēc jā vai nē?
  • Kas aug Latvijā, kas citās zemēs? Kā, kad un kur ievākt ziedus - ko plūkt pļavā, ko dārzā, ko audzēt puķu podā un ko iespējams nopirkt veikalā?
  • Kā kurš zieds garšo?
  • Kādos ēdienos izmanto ziedus? Rotājums, garšviela vai sastāvdaļa?
  • Ziedu pārvērtības - kādus ziedus ikdienā ēdam, pat nenojaušot, ka tie ir ziedi

Lekcija gardēžiem un romantikas rezervuāru uzpildei. Lekcijas laikā izpētīsim ziedu pasauli, gan mielojot acis (tos apskatot), gan degunu (tos ostot), gan mēli (nogaršojot dažu labu mazāk zināmu ziedu tēju). Praktiski padomi, kā viegli un bez piņķerīgiem trikiem papildināt savus ierastos ēdienus ar ziedu aromātiem un garšām. Apspriedīsim, kur un kādus ziedus ņemt pilsētniekiem, lai tos varētu droši ēst.

Lekciju lasa: Dita Lase, veģetāra uztura skolas Vegus vadītāja, „Latvijas veģetārieša rokasgrāmata” un "Veģetārēšana" autore, veģetāriete, garšvielu un veselīga ēdiena entuziaste vairāk kā 17 gadus, regulāri vada kulinārijas kursus interesentiem un profesionāļiem.

Dalības maksa: 25 EUR

Par tuvāko šīs lekcijas norises datumu ziņosim. Laipni lūgti izrādīt savu interesi, rakstot uz vegus [at] vegus.lv


Citi kursi