Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru.

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Graudaugi


Sv, 18/03/2018 - 14:00
Noslēdzies

  • Kas tā tāda, kā gatavojama un kā garšo kvinoja? Amarants, grunkern, bulgurs un durum?
  • Vai tad prosa var būt garšīga?
  • Cik ūdens vajag, lai pareizi izvārītu irdenus putraimus? Un putru?  
  • Kā pareizi pagatavot risotto?
  • Un kas no šiem visiem vispār ir graudaugi?

Papildiniet savas zināšanas veģetārās kulinārijas jomā, vienu pēcpusdienu pavadot interesantā un praktiskā nodarbībā. Iespēja iepazīt un nogaršot dažādus graudaugu un tiem līdzīgo "graudu" veidus, īpašības, iemācīties tos daudzveidīgi un garšīgi pagatavot, palūkoties uz ierastajām labībām "ar svaigu aci".

  • Kas tā tāda, kā gatavojama un kā garšo kvinoja? Amarants, grunkern, bulgurs un durum?
  • Vai tad prosa var būt garšīga?
  • Cik ūdens vajag, lai pareizi izvārītu irdenus putraimus? Un putru?  
  • Kā pareizi pagatavot risotto?
  • Un kas no šiem visiem vispār ir graudaugi?

Papildiniet savas zināšanas veģetārās kulinārijas jomā, vienu pēcpusdienu pavadot interesantā un praktiskā nodarbībā. Iespēja iepazīt un nogaršot dažādus graudaugu un tiem līdzīgo "graudu" veidus, īpašības, iemācīties tos daudzveidīgi un garšīgi pagatavot, palūkoties uz ierastajām labībām "ar svaigu aci".

Semināra laikā dalībnieki iesaistās ēdienu gatavošanā, apgūstot visus gatavošanas knifiņus praksē. Ilgums: aptuveni 4 stundas. Receptes tiks iedotas izdrukātā veidā - pēc vēlēšanās uz šīm pašām lapām varēsiet arī pierakstīt savas piezīmes vai semināra gaitā stāstīto.

Ko gatavosim?

  • Grunkern zupu
  • Risotto
  • Polentas trijstūrīšus ar salsu
  • Kvinojas un amaranta plācenīšus
  • Prosas desertu

Kursu vadīs: Dita Lase, "Vegus" vadītāja, veģetāriete 20 gadus, "Latvijas veģetārieša rokasgrāmata" un "Veģetārēšana" autore

___________________________

Dalības maksa: 39 EUR

Seminārā ietverta teorētiska lekcija un praktiskā daļa (cenā ietilpst arī pārtikas produkti gatavošanai praktiskajā nodarbībā).

Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes iela 60

__________________________

Atsauksmes:
"Akurāt gribēju iemācīties gatavot risotto, bet pati nevarēju saņemties mēģināt. Iepazinu daudz līdz šim neredzētu graudu veidu - visus uzreiz pat nespēju atcerēties, būs vēl mājās jāizpēta. Patika praktiskā pieeja un koncentrēta informācija, viss par graudiem skaidrs vienā piegājienā."

"Lielākais atklājums laikam bija polenta - līdz šim nezināju, ka to var tā cept. Vērtīga tabula ar putraimu un ūdens proporcijām to vārīšanai."

"Patika knifiņi - kas ir, kas nav graudaugi; kā izvārīt graudus irdenus bez maisīšanas; kā cepampapīru vieglāk ieklāt veidnē, prosas vārīšana, lai nav rūgta u.tml."

"Neesmu veģetāriete, bet visa informācija bija interesanta. Izmantošu šīs receptes savas un ģimenes ēdienkartes dažādošanai."

"Ātrums, viegli pagatavojamas receptes, graudu dažādība. Gribētos turpinājumu, vēl vairāk recepšu."

"Paldies par nodarbību, bija ļoti jauka gaisotne. Mammai arī patika, viņai bija patīkami, ka cilvēki pilnveidojas (viņa pati ir ārste). Un pēc nodarbības galvā radās jaunu recepšu viesuļvētra - visādas idejas, lai pielāgotu savas receptes. Vairāk mēģināšu izmantot prosu un kukurūzas miltus - polentu. Es ļoti reti izmantoju piena produktus, bet visas receptes varu taisīt ar mandeļu  pienu - galvenais jau tās idejas!"

"Domāju - ai, nenākšu! Ko gan es vēl tādu nezinu par graudaugiem. Bet labi, ka tomēr atnācu! Izrādās, vēl tik daudz ko jaunu uzzināju, tik daudzus graudus pirmo reizi redzēju un garšoju!"

 


Sv, 18/03/2018 - 14:00
Noslēdzies

Citi kursi