Sacepumi


Sv, 11/03/2018 - 14:00
Noslēdzies

Sacepums ir viens no tiem ēdieniem, kas godam pelnījis saukties "comfort food" - sildošs, sātīgs, ar bagātīgu garšu buķeti un ļoti omulīgs, mājīgs. Un, kā katrai tautai ir sava maizes vai pankūku recepte - tā arī it visur atradīsim paaudzēm iecienītu sacepumu veidus. Dažu pagatavošanai vajadzīgs laiks un pacietība, bet citi ir "comfort food" arī gatavošanas ziņā: viens, divi un jau krāsnī cepas pats savā nodabā. Daži ir sāļi, daži - saldēdiens. Vieni - kā radīti, lai ēstu, ieritinoties zem pleda pie kamīna vai mūrīša, vai dīvāna stūrī, ārā plosoties putenim; bet citi - viegli un gaisīgi: kārtīgām brokastīm vasarīgā brīvdienu rītā vai uz kārā zoba launagā kopā ar svaigām ogām vai zaļo lapu salātiem. Cik sacepumus protat pagatavot Jūs?

Šajā seminārā apgūsim klasiskas sacepumu gatavošanas tehnikas, vienlaikus iemācoties mazāk zināmas (bet ne mazāk garšīgas) pildījumu variācijas, kā arī iespējas pārvērst neveģetārās receptes veģetārās, parasti ar olām gatavotus sacepumus - bez-olu versijā.

Ko gatavosim?

  • Veģetāro lazanju
  • Krupeņiku (satur olas)
  • Gratin dauphinois
  • Vegānisku frittata
  • Saldo prosas sacepumu (bez cukura, vegānisks)

Papildus Jūs saņemsiet receptes, ko, izmantojot apgūtās iemaņas, izmēģināt pašu spēkiem - tostarp grieķu moussaka, britu crumble, franču au gratin u.c.

Kursu vadīs: Dita Lase, Vegus vadītāja, pavārgrāmatu autore, veģetāriete jau 20 gadus

__________________________________________

Dalības maksa: 39 eiro 

Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes iela 60

__________________________________________

Sacepums ir viens no tiem ēdieniem, kas godam pelnījis saukties "comfort food" - sildošs, sātīgs, ar bagātīgu garšu buķeti un ļoti omulīgs, mājīgs. Un, kā katrai tautai ir sava maizes vai pankūku recepte - tā arī it visur atradīsim paaudzēm iecienītu sacepumu veidus. Dažu pagatavošanai vajadzīgs laiks un pacietība, bet citi ir "comfort food" arī gatavošanas ziņā: viens, divi un jau krāsnī cepas pats savā nodabā. Daži ir sāļi, daži - saldēdiens. Vieni - kā radīti, lai ēstu, ieritinoties zem pleda pie kamīna vai mūrīša, vai dīvāna stūrī, ārā plosoties putenim; bet citi - viegli un gaisīgi: kārtīgām brokastīm vasarīgā brīvdienu rītā vai uz kārā zoba launagā kopā ar svaigām ogām vai zaļo lapu salātiem. Cik sacepumus protat pagatavot Jūs?

Šajā seminārā apgūsim klasiskas sacepumu gatavošanas tehnikas, vienlaikus iemācoties mazāk zināmas (bet ne mazāk garšīgas) pildījumu variācijas, kā arī iespējas pārvērst neveģetārās receptes veģetārās, parasti ar olām gatavotus sacepumus - bez-olu versijā.

Ko gatavosim?

  • Veģetāro lazanju
  • Krupeņiku (satur olas)
  • Gratin dauphinois
  • Vegānisku frittata
  • Saldo prosas sacepumu (bez cukura, vegānisks)

Papildus Jūs saņemsiet receptes, ko, izmantojot apgūtās iemaņas, izmēģināt pašu spēkiem - tostarp grieķu moussaka, britu crumble, franču au gratin u.c.

Kursu vadīs: Dita Lase, Vegus vadītāja, pavārgrāmatu autore, veģetāriete jau 20 gadus

__________________________________________

Dalības maksa: 39 eiro 

Norises vieta: Vegus, Ģertrūdes iela 60

__________________________________________


Sv, 11/03/2018 - 14:00
Noslēdzies

Citi kursi