Konfektēm jābūt gardām. Un skaistām. Un saldām - tas pats par sevi saprotams!
Taču nez vai tik ļoti pārcukurotām, kā veikalā nopērkamās. Un pilnīgi noteikti tajās nav vajadzīgas daudzās un parasti nevēlamās E-vielas. Turklāt lielveikalā nenopirksiet tik interesantus garšu salikumus, kā gatavojot našķus paši.
Vai esat ēduši pekānriekstu halvu? Un vai atceraties no tālās bērnības tādu nosaukumu kā "koshalva"? Protat garšīgā veidā iekombinēt konfektēs arī sāļo garšu un pat dārzeņus? Protat ietērpt apaļās bumbiņas vai kantainos gabaliņus šokolādes glazūrā? Zināt, kā padarīt saldumus saldus arī bez cukura tonnām? Kā rotāt? Dabīgos veidos piešķirt kārdinošas krāsas un bagātīgas garšu buķetes?
Apgūstot pagatavošanas principus, varēsiet ļauties savai kulinārajai fantāzijai - taisīt dažādus našķus no augļiem, dārzeņiem, riekstiem; gan veselīgām taukskābēm bagātus un sātīgus kā halva, gan pilnīgi bez taukiem, toties ar vitamīniem un šķiedrvielām, kā marmelāde.
Ko gatavosim?
- aveņu-siera trifeles
- halvu
- marmelādes
- dārzeņu konfektes
Kursu vadīs: konditore, Canamelle īpašniece, Agnese Vīdnere, un Vegus vadītāja, pavārgrāmatu autore Dita Lase
________________________________
Dalības maksa: 49 eiro
Maksā ietilpst visi nepieciešamie materiāli un produkti gatavošanai, tai skaitā - recepšu izdrukas un kastītes pagatavoto saldumu līdzņemšanai.
Semināra ilgums: ~ 3,5 stundas
Norises vieta: Ģertrūdes iela 60
_______________________________