Rukolas pica
Elementāri, Vatson! Un bez tomātu mērces.
200g miltu
5g sausā rauga
1 ēdk. cukura
1/4 tējk. sāls
1 ēdk. siltas augu eļļas
silts ūdens
Virsmai:
1 ripulītis Brie siera
2 ēdk. brūkleņu ievārījuma
sauja rukolas lapu
Miltus sajauc ar raugu, cukuru, sāli, vidū izveido bedrīti un ielej tajā sasildītu eļļu un mazliet silta ūdens (ap 40 C - tā, lai iemērcot pirkstu, šķiet karsts, bet pirkstu ārā raut nevajag), visu samīca mīklā. Turpina mīcīt, līdz mīkla kļūst elastīga un nelīp pie rokām. Apsedz, noliek siltā vietā uz 20 - 30 min., lai uzrūgst.
Sagriež sieru.
Uzraudzēto mīklu izmīca, izstaipa apļa formā, liek uz cepampapīra. Apziež ar brūkleņu ievārījumu, pārliek sieru, cep 230 C karstā cepeškrāsnī 20 min.
Gatavu pārkaisa ar rukolu.