Pelmenīši svaigēdājiem
Ar nezālēm un ķirbju sēklu proteīnu
jaunās bietītes
balsamico etiķis
šķipsniņa sāls un cukura
sviesta ķirbis vai dzeltenais cukini
apelsīnu sula
šķipsniņa sāls
Pildījumam:
1 avokado
sauja nezāļu (virza, balanda, raspodiņi, zaķkāposti)
dažas lakšu lapas
1 - 2 tējk. ķirbju sēklu proteīna
1 tējk. extra virgin olīveļļas
sāls - pēc vēlēšanās
Ar mandolīnu vai dārzeņu mizotāju ķirbi un bietītes sagriež plānās šķēlēs. Biešu šķēlītes liek balsamico, ķirbja - apelsīna sulā, pievienojot attiecīgās garšvielas. Tur marinādē vismaz 15 min.
Avokado izgrebj mīkstumu, saspaida ar dakšiņu, pievieno proteīna pulveri, eļļu, sasmalcinātus zaļumus (ja nav zaķkāpostu, liek klāt skābenes vai mazliet citrona sulas).
Izņem dārzeņu šķēlītes no marinādes, mazliet nosusina papīra dvielī. Uz vienas šķēlītes liek pildījumu, nosedz ar otru šķēlīti. Pasniedz nekavējoties, pārslakot ar balsamico.