Pērļu zupa jeb...
...kā pusstundā kļūt par franču šefpavāru.
Svaigs sviests, labs buljons, ne pats lētākais baltvīns, miežu pērlītes - nianses, nianses, nianses: jo vairāk to ievērosiet, jo izsmalcinātāka iznāks zupa.
gabaliņš purava
2 ķiploka daivas
400ml buljona
4-6 ēdk. miežu pērlīšu (vai vienkārši miežu putraimu)
1/2 fenheļa sakneņa
100ml pussausā baltvīna
1 ēdk. sviesta
pētersīļu zaļumi
rīvēta citrona miziņa
pēc vēlēšanās - rīvēts siers, vēlams cietā šķirne
Sviestā pasautē purava ripiņas un sīki sakapātu 1 ķiploka daivu.
Pieber miežu pērlītes, apmaisa, pielej buljonu un vīnu, uzvāra, uz mazas liesmas sautē 10 min.
Tikmēr fenheli sagriež plānās strēmelītēs, liek zupā. Sautē vēl 7-10 min.
Pētersīli sakapā kopā ar ķiploku un rīvētu citrona miziņu, pasniedzot pārkaisa zupai kopā ar sieru.