Asā soja ķīniešu gaumē

Mango mērce dod gan aso, gan saldskābo garšu šajā ēdienā


Raksta daļa #1 no 2

1/2 gl. sojas "gulaša" gabaliņu
1 gl. dārzeņu buljona
3-4 brokoļa ziedkopas
2 cm purava baltās daļas
1/2 sarkanās paprikas
1 neliels burkāns
20g selerijas saknes
1 cm ingvera
1 ķiploka daiva
1 ēdk. sojas mērces
1 ēdk. augu eļļas
1 ēdk. asās mango mērces
2 ēdk. tomātu mērces

Buljonā 10 min. novāra soju. Izņem sojas gabaliņus no katla, verdošajā buljonā ber brokoļu ziedkopas un vāra uz mazas liesmas 4-5 min.

Kamēr soja vārās, nomizo un sagriež salmiņos burkānus un seleriju, papriku iztīra un sagriež plānās strēmelēs. Smalki sarīvē ingveru un ķiploku. Puravu sagriež ripiņās.

Pannā uzkarsē eļļu, apcep puravu, burkānu, seleriju, papriku pāris minūtes. Pievieno soju, ingveru, ķiploku un sojas mērci. Apmaisa, tad pieliek mango mērci un tomātu mērci, kārtīgi izmaisa, ja nepieciešams - pielej buljonu, kurā vārījās soja. Visu izsilda. Pievieno brokoļus un pasniedz nekavējoties.

Mango mērce ir garšviela - nepārcentieties ar daudzumiem, pievienojiet ar gaumi.

Pirkta bāzē Gemoss, iegādājama arī lielveikalos, suši produktu plauktos.



Citas receptes