Melno pērlīšu tortilja

Beluga lēcas un melnais amarants ar dārzeņiem


2 tortiljas / lavašs
100ml melno Beluga lēcu
100ml melnā amaranta
1 mazs sīpols
1 ķiploka daiviņa
2 dzeltenās bietes (vai batātes, vai ķirbja, vai kartupeļa)
1/2 sarkanās paprikas
1/2 zaļās paprikas
1 tējk. kumina
1 tējk. malta koriandra
čili un sāls pēc garšas
pētersīļu vai kinzas zaļumi
mazliet eļļas
1 tomāts
1 gl. vārītu vai konservētu sviesta pupu (vai balto pupiņu)
šķipsniņa ķiploku pulvera vai asafetīdas
salātu vai Ķīnas kāposta lapas

Bieti nomizo, sagriež stienīšos, papriku - strēmelēs.

Karstā eļļā apcep pusi no kumina un koriandra, sīpolu, ķiploku, bietes - kādas 3 min. Izņem no katla bietes, katlā lej ūdeni, liek tajā vārīties lēcas un amarantu, kamēr mīksti (~25 min.). Kad gatavi, pieber sāli un atstāj uz 3 min. ievilkties. Notecina.

Sviesta pupas mazliet samīca (bet ne pilnīgā putrā, tikai mazliet), sajauc ar mazos kubiņos sagrieztu tomātu, pievieno šķipsniņu ķiploku pulvera.

Karstā eļļā ber atlikušo koriandru un kuminu, pievieno bietes un papriku, maisot apcep, kamēr bietes mīkstas un paprika apcepusies, tad uzkaisa mazliet sāls, čili (ja vēlas asu). Iemaisa sakapātus zaļumus un notecinātas lēcas ar amarantu.

Uz tortiljas vai lavaša ziež pupiņu-tomātu masu, virsū kārto salātu lapas, dārzeņus ar lēcām un amarantu. Visu cieši satin, ēd nekavējoties.


Citas receptes