Kokosrieksta, zemeņu un dīgstu muss

Sātīgs un svaigs launags


1 bundža kokosriekstu piena (400ml)
15 saldētas zemenes
pēc vēlēšanās - 1 tējk. agaves sīrupa

1 avokado
1 kastīte kāpostu vai brokoļu dīgstu
sula no 1 laima
šķipsniņa citronzāles pulvera
šķipsniņa sāls

Kokosriekstu pienu patur ledusskapī - bundžu atverot, baltā daļa būs virspusē, atsevišķi no ūdens. Nosmeļ balto masu. (Ūdeni nevajadzēs - to var izlietot pēc ieskatiem, citos kokteiļos vai kā eksotiskas zupas bāzi, piemēram).

Zemenes ar pusi kokosriekstu masas un sīrupu samaļ blenderī. Ieliek saldētavā.

Samaļ avokado ar dīgstiem un atlikušo kokosriekstu masu, pieliek garšvielas - daudzumi pēc garšas.

Glāzē liek vispirms zemeņu musu, tad virsū caur konditorejas tūtu izspiež avokado musu. Ēd nekavējoties.


Citas receptes