Tomāti želejā bez želatīna

Karaginānu var nopirkt Gemosā un Brennerā (Hospitāļu 5). Dažādiem ražotājiem dozējums var atšķirties - pārrēķiniet atbilstoši tam recinātājam, ko Jums izdevies nopirkt (cik tā vajag uz 400ml šķidruma).


Uz 1 l burku vajag apmēram:
5-6 vidējus tomātus
1 lielu sīpolu
2 lauru lapas
4 melnos piparus

Marinādei:
400ml ūdens
1/2 ēdk. sāls
1 ēdk. cukura
8g (2 tējk.) karagināna
4 ēdk. 9% etiķa

Tomātus nomazgā, nosusina, sagriež 1cm biezās šķēlēs. Sīpolu nomizo, sagriež plānās ripiņās. Visu kārtām saliek tīrā, pasterizētā burkā, pievieno tajā lauru lapas un piparus.
Cukuru sajauc ar karaginānu, kopā ar sāli iemaisa ūdenī, uzvāra. Pievieno etiķi. Pārlej karsto marinādi tomātiem burkā, viegli piespiež, lai iziet ārā gaisa burbuļi.

Burkas pasterizē 80 C 15-20 min. Aizvāko.


Citas receptes