Nezāļu lodītes tomātu mērcē

Palak kofta ir populāra indiešu uzkoda - eļļā vārītas saldpiena siera un spinātu bumbiņas.

Es šo pavasari esmu iegājusi nezāļu azartā - izmantoju tās, kur vien iespējams. Tāpēc tās būs arī šajā ēdienā. #baltaisgaldauts - jo 4.maijs.


200g stingrā bio tofu
100g bio spinātu
buntīte nezāles - labāk saldākas, kā virza, balandas, nātres u.tml.
5 lakšu lapas
50g bio turku zirņu miltu
1/2 tējk. bio ingvers
1/2 tējk. rīvēta bio citrona miziņa
1 tējk. bio sojas mērce
pēc vēlēšanās - bio zaļumu pulveris (piemēram, kale (lapu kāposts) vai kviešu asni)

bio tomātu mērce pasniegšanai

Sadrupina tofu. Nezāles un spinātus noblanšē (pusminūti verdošā, pusminūti ledusaukstā ūdenī), kopā ar lakšiem sīki sagriež.

Visas sastāvdaļas samīca mīklā. Saveļ valrieksta lieluma lodītes. Fritē karstā eļļā apmēram 7 min. zeltaini brūnas. Liek uz papīra salvetes, nosusina lieko eļļu.

Pasniedz karstas, pārlietas ar tomātu mērci. Klāt ēd maizi vai rīsus, man garšo arī ar zaļo lapu salātiem.


Citas receptes