Rožu zupa

Rabarberi, zemenes un rožūdens - romantika!


Raksta daļa #1 no 2

1 rabarbera kāts

50g brūnā cukura

1 gl. apelsīnu sulas

1 gl. ūdens

5-6 zemenes

rīvēta apelsīnu miziņa

1 tējk. rožūdens

1 ēdk. kartupeļu cietes

Rabarberu nomizo, sagriež gabaliņos, sajauc ar cukuru un pāris karotēm apelsīnu sulas. Liek 200 C karstā cepeškrāsnī un cep 10 min.

Atlikušo sulu samaļ blenderī kopā ar zemenēm. Lej katlā, uzvāra.

Kartupeļu cieti iemaisa ūdenī, pievieno verdošajai sulai ar zemenēm. Līdzko sabiezē, ņem nost no uguns, iemaisa rabarberus ar visu iztecējušo sulu, apelsīnu miziņu un rožūdeni.

Ēd atdzesētu, rotā ar zemenēm, piparmētru, saldējumu.

Rožūdeni iegūst, tvaicējot rožu ziedlapiņas. Pērkot šo garšvielu, rūpīgi pārliecinieties, ka tas domāts lietošanai pārtikā. Sastāvdaļu sarakstā nevajadzētu būt nekādām citām sastāvdaļām, kā vien ūdenim un rožu hidrolātam. Attēlā redzamais pirkts Biotēkā, maksāja 6,70 eiro, no bio rozēm.

Rožūdeni pievieno pārsvarā austrumnieciskiem saldumiem, desertiem, sīrupiem, tējām, dzērieniem. Piemēram, jogurta - rožu lassī.

 



Citas receptes