Margitas gaileņu krēmzupa

Jūs mācāties gatavot no manis? Bet es mācos gatavot no manas draudzenes Margitas!

Kā tik aizbraucu pie viņas ciemos, tā kārtējais garšu atklājums! Un recepte, kas tūdaļ pat kļūst par iemīļotu ēdienu - tādu, kas tiks gatavots vēl un vēl. Šoreiz galdā - krēmzupa.


1 gl. sagrieztu gaileņu
1 mazs sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 kartupelis
1 burkāns
2 ēdk. sārto lēcu
500ml dārzeņu buljona
mazliet eļļas
sāls pēc garšas

grauzdiņi pasniegšanai

Sīpolu un dārzeņus nomizo, sagriež sīkāk.

Karstā eļļā apcep sīpolu brūnu. Tad pievieno burkānu un gailenes, pasautē minūti. Tad pārlej buljonu, uzvāra. Pievieno kartupeļus, lēcas, un ļauj visam 7-10 min. lēni vārīties.

Gatavu zupu samaļ blenderī. Pasniedz ar tomātu grauzdiņiem (man nebija, tāpēc es parastus grauzdiņus pārkaisīju ar tomātu pulveri).


Citas receptes