Zupa "Salsa pimienta"

Lai šī spāniski - meksikāniskā zupa būtu garšīga, alus jāizvēlas gaišs, ne-rūgts lager.


ķiršu tomātiņi

1/2 zaļās paprikas
2 ķiploka daiviņas
1/2 sarkanā sīpola
1 seleriju kāts
halapenjo vai čili pipari pēc garšas
1/2 tējk. malta kumina
mazliet olīveļļa

2 ēdk. melnie Venere rīsi
2 ēdk. melnās Beluga lēcas
1 gl. ūdens
1 gl. gaišais alus

kinza vai pētersīļi
kapāts sarkanais sīpols
~ 2 ēdk. laima sulas

Tomātiņus pārgriež uz pusēm, liek uz pannas 240 C karstā cepeškrāsnī un apcep / pagrilē kādas 15 min.

Dārzeņus sakapā, kopā ar čili un kuminu olīveļļā minūti maisot apcep.

Pielej ūdeni, alu, uzvāra, pieliek rīsus un lēcas. Visu uz lēnas uguns vāra 15 min., līdz rīsi un lēcas gatavi.

Zupā iemaisa laima sulu, līdz skābenā un rūgtenā attiecība Jums patīk. Pasniedzot pārkaisa sakapātus sīpolus, zaļumus, pārliek grilētos tomātiņus.


Citas receptes