Avokado "nutella"

Kādudien nepārdomātas iepirkšanās rezultātā ledusskapī gozējās 8 nogatavojušies avokado. Kad gvakamole vairs iekšā nelīda, nācās domāt, ko vēl tādu pagatavot, lai izlietotu atlikušos avokado. Sacīts-darīts, jāizmēģina slavenā avokado nutella.

Cukura vietā, protams, var izvēlēties arī kādu citu saldinātāju - jebkuru sīrupu, stēviju utt.

P.S. Par palmu eļļu lasīt šeit: Ēdienu dēmoni


4 mazie vai 2 lielie avokado, nogatavojušies
50g lazdu riekstu sviesta
50g tumšās šokolādes
pūdercukurs un kakao "uz aci"
vaniļas ekstrakts

Avokado pārgriež, izņem kauliņu, mīkstumu samaļ. 

Šokolādi ūdens peldē izkausē, samaisa ar lazdu riekstu sviestu, pievieno 2 ēdk. avokado masas un ar rokas blenderi samaļ pēc iespējas viendabīgu. Iemaisa pārējos avokado, saldina pēc garšas, pievieno kakao tik daudz, cik vajag, lai būtu Jums tīkamā biezumā, ziežamībā. Gatavs.

Pilda aizskrūvējamā burkā, uzglabā ledusskapī - nedēļu stāv droši, ja vien netiek apēsts ātrāk. Varbūt var stāvēt arī ilgāk, bet mūsmājās tā nenotiek - garšīgumi tiek ēsti, nevis glabāti.


Citas receptes