Valriekstu - lupīnu maize
Tik bagātīga garša!
250g balto miltu
50g pilngraudu miltu
50g maltu valriekstu
2 ēdk. lupīnu proteīna / miltu
11g sausā rauga
2 ēdk. cukura
1 tējk. sāls
2 ēdk. eļļas
200ml silta ūdens vai piena
sezama sēklas pārkaisīšanai
Sajauc visas sausās sastāvdaļas. Vidū izveido iedobi, ielej tajā eļļu, tad pievieno siltu ūdeni. Mīklu kārtīgi izmīca (tā ir pasmaga, grūti mīcīt, un vienlaikus ķepīga), saveļ bumbā, apsedz, ļauj stundu uzrūgt.
Tad izmīca vēlreiz, izveido kukulīti, ar samitrinātām rokām nogludina, apkaisa ar sezama sēklām. Liek uz cepampapīra un ļauj rūgt vēl 20 min. Tikmēr sasilda krāsni līdz 250 C.
Cep maizi 10 min. 250 C, tad karstumu samazina uz 180 C, un cep vēl 20 min.
Lupīnu proteīnu nopirku Biotēkā, miltus meklējiet eko veikalos pie bezglutēna lietām.