Maijā
19.05. - sākas Mastikas ziedi (3 nodarbības)

Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru.
Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Vidusjūras pica

Feta, saulē kaltēti tomāti un olīvas - gardēži apraudas kulinārajā ekstāzē!


200g miltu
5g sausā rauga
1 ēdk. cukura
1/4 tējk. sāls
1 ēdk. siltas augu eļļas
silts ūdens

Virsmai:
100g fetas siera
1 svaigs tomāts
6 saulē kaltētie tomāti eļļā
1 daiviņa sakapātu ķiploku vai mazliet lakšu
50g kūstoša siera (Čedara, piemēram)
8-10 melnās vai Kalamata olīvas
2 tējk. pesto (svaigs baziliks samalts kopā ar ķiploku, olīveļļu, ciedru riekstiem)
1 kausiņš tomātu mērces

Miltus sajauc ar raugu, cukuru, sāli, vidū izveido bedrīti un ielej tajā sasildītu eļļu un mazliet silta ūdens (ap 40 C - tā, lai iemērcot pirkstu, šķiet karsts, bet pirkstu ārā raut nevajag), visu samīca mīklā. Turpina mīcīt, līdz mīkla kļūst elastīga un nelīp pie rokām. Apsedz, noliek siltā vietā uz 20 - 30 min., lai uzrūgst.

Svaigo tomātu nomizo un sagriež sīkos kubiņos. Fetu sadrupina. Saulē kaltētos tomātus sagriež strēmelītēs. Kūstošo sieru sarīvē.

Uzraudzēto mīklu izmīca, izstaipa apļa formā, liek uz cepampapīra. Apziež ar tomātu mērci, pārliek fetas sieru, mazas pesto piciņas, abu veidu tomātus, olīvas un pārkaisa sieru. Cep 230 C karstā cepeškrāsnī 20 min.


Citas receptes