Ceptu dārzeņu - kale zupa

Ideāla aukstai ziemai!


2 kale (lapu kāposta) lapas
1 burkāns
1 pētersīļa sakne
5-6 topinambūri
2 plūmju tomāti
1 sarkanais čili (pēc vēlēšanās)
1/2 sarkanā paprika
1 sīpols
1 ķiploka galva
timiāns, lauru lapa, sāls
1 l dārzeņu buljona
olīveļļa

Sīpolu un ķiploku nemizo, tikai pārgriež uz pusēm. Pārējos dārzeņus (izņemot kale) nomizo, sagriež lielos gabalos. Liek veidnē, pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa timiānu. Cep 220 C apmēram 30 min., līdz gatavi.

Tikmēr katlā olīveļļā apcep lauru lapu, šķipsniņu timiāna pāris sekundes, pievieno dārzeņu buljonu, uzvāra. Kale saplucina sīkāk, noņemot cietos, koksnainos kātus. Liek buljonā un 15 min. pavāra uz vislēnākās uguns.

No ceptajiem dārzeņiem liek blenderī tomātus, pusi paprikas, no mizas izlobītus sīpolu un ķiploku, pielej mazliet buljona un sablenderē. Lej atpakaļ pie kale katlā. Pārējos ceptos dārzeņus sagriež kumosa lieluma gabaliņos, liek zupā, visu uzsilda, pievieno sāli.


Citas receptes