Panirs sviesta-garšvielu mērcē
Runā, ka šis esot vispopulārākais panira ēdiens Indijā. Ticu uz vārda, un nemaz nejūtos pārsteigta - tas ir elementāri pagatavojams, sātīgs un ārkārtīgi garšīgs.
Paniru var pagatavot mājās: uzvāra pienu, pievieno citrona sulu un iesien marlē, paliek zem sloga uz 20 minūtēm.
Var nopirkt gatavu veikalā - baltais siers "Mare" un Ievas "Brīvdienu siers" ir klasisks panirs.
Garšvielas variet mainīt pēc patikas. Bet silti iesaku atstāt sierāboliņas lapas (kasuri methi) - tās šajā ēdienā ir burvīgas!
150g panira
gī sviests
Mērcei:
1/2 gl. tomātu savā sulā
1/2 gl. tomātu mērces
1 ēdk. sviesta
garšvielas:
lauru lapa
ķiploka daiviņa
čili un ingvers
sierāboliņa lapas (kasuri methi)
tandoori masala vai karijs
sāls
Sieru sagriež kubiņos, karstā gī apcep no visām pusēm. Uzmanīgi - siers sprakšķ!
Apceptu sieru izņem no pannas, liek uz salvetes, lai nosusinātu lieko taukvielu.
Pannā atlikušajā gī apcep visas garšvielas, tad pievieno tomātus un tomātu mērci, uzvāra. Gatavā mērcē iemaisa sviestu. Kad tas izkūst, mērcē liek apcepto paniru, samaisa. Pasniedz ar rīsiem.