Pildīti patisoni
Saulainie - ar saulespuķēm un saulē kaltētiem tomātiem!
2-3 nelieli patisoni (7-10 cm diametrā)
piliens eļļas
Pildījumam
6 saulē kaltētie tomāti
2 ēdk. lobītu saulespuķu sēklu
1 vidējs svaigs tomāts
1 ķiploka daiviņa
2 ēdk. baltmaizes rīvmaizes
3 ēdk. pētersīļu vai bazilika lapu
šķipsniņa citronpiparu
Mērcei
tomātu mērce
šļaksts laba, izturēta balzametiķa
Visas pildījuma sastāvdaļas izmaļ caur gaļas mašīnu vai blenderī pulse režīmā sasmalcina līdz drupatu konsistencei.
Patisoniem nogriež augšējo daļu līdzīgi kā cepurīti. Izdobj vidu (ar tējkaroti vai saldējuma karoti, piemēram). Cieši piepilda ar pildījumu. Uzliek cepurīti. Pārziež ar eļļu.
Liek cepeškrāsnī uz 20 min. 200C. (Laiks var mainīties atkarībā no patisonu lieluma un tā, cik plānas vai biezas sieniņas pēc grebšanas atstājāt - vienkārši pabakstiet nabaga kabaci cepšanās laikā ar nazi vai dakšiņu, lai saprastu, kad ir gatavs).
Tomātu mērci sajauc ar balzametiķi, pasniedz klāt pie patisoniem.