Maijā
19.05. - sākas Mastikas ziedi (3 nodarbības)

Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru.
Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Lazanjas rullīši ar nezāļu pildījumu

Ātrāk kā lazanja vai cannelloni, bet tikpat gardi!


2-3 lazanjas loksnes (atkarīgs no izmēra)

Pildījumam:
150 - 180g mājas siera
sauja spinātu lapu
sauja nezāļu (nātres, virza, balanda, gārsa, pienene u.c.)
sauja lakšu
2 ēdk. ciedru riekstu
1/4 tējk. rīv. citrona miziņa
sāls, pipari

Mērcei:
30g sviesta
3 ēdk. miltu
300ml piena
rīvēts cietais siers (cik vēlas)
mazliet muskatrieksta vai tonkas

Pagatavo pildījumu: zaļumus noblanšē (patur minūti karstā, minūti aukstā ūdenī), sīki sagriež. Samaisa ar mājas sieru, riekstiem un garšvielām.

Pagatavo mērci: izkausē sviestu, pievieno miltus, maisot izkarsē. Noņem katliņu no uguns, maisot pievieno siltu pienu. Liek katliņu atpakaļ uz uguns un maisot vāra, līdz mērce sabiezē. Pievieno muskatriekstu (vai tonku) un sieru.

Krāsni uzkarsē līdz 180C. Veidnē liek un izlīdzina kārtu mērces.
Lazanjas plāksnes uz minūti iemērc verdošā ūdenī, lai tās kļūst mīkstas. Izņem, liek uz šķīvja. Ja nepieciešams, sagriež, lai der veidnei. Pārklāj ar pildījumu, sarullē. Ar savienojuma vietu uz leju kārto rullīšus veidnē virs mērces. Pārlej atlikušo mērci, pārkaisa cieto sieru.

Cep apmēram 25 min., līdz virsa zeltaina, un lazanjas plāksnes al dente. Ēd nekavējoties.


Citas receptes