Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru. Jaunais rudens kursu grafiks šeit: Kursi

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Kūciņa japāņu stilā

Japāņu saldumu gatavošanā raksturīgi izmantot adzuki pupiņas, zaļo tēju, agaru. Vēl laims, citronzāle, kokosrieksts... un izcils deserts top kā uz burvju mājienu.

Austrumnieki saldumus gatavo ļoti saldus. Jūs pieregulējiet cukura daudzumu pēc savas gaumes. Bet ņemiet vērā, ka agara pievienošana saldumu jūtami mazinās, tāpēc masu taisiet saldāku kā gribēsies pašu desertu.


400ml kokosriekstu piena
1 tējk. Rapunzel agar-agara (citiem ražotājiem var būt cita dozēšana - skatiet tad uz iepakojuma)
sula no 1 laima
1 tējk. citronzāles pulvera
100g baltā (!) cukura
1/2 gl. novārītu adzuki (vai sarkano) pupiņu
1 avokado
1 tējk. matcha tējas pulvera

Kokosriekstu pienu ieliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.
Novāra izmērcētas adzuki pupiņas (vai izmanto konservētas).
Avokado izņem mīkstumu, sablenderē.
Laimam nogriež miziņas rotāšanai, atlikušo miziņu norīvē - to pieliek avokado. No laima izspiež sulu, mazliet no tās pievieno avokado, samaisa.
Ar neitrālas garšas eļļu (es ņēmu vīnogu kauliņu) ieeļļo veidni, kurā lies kārtaino desertu. Izkārto tajā (vienā kārtā) novārītās adzuki pupiņas, veidni ieliek saldētavā.

Izņem kokosriekstu pienu no ledusskapja - sastingušo balto kokosriekstu masu izņem, liek atsevišķā bļodiņā, ūdeņaino daļu lej katliņā. Pievieno agaru, atlikušo laima sulu, citronzāli un cukuru, visu maisot uzvāra, pavāra dažas minūtes. Lai uz vismazākās uguns agara maisījums virmo.

Izņem no saldētavas veidni ar pupiņām, ar karoti uzmanīgi pārlej pāri agara masu, līdz pupiņas pārsegtas. Liek veidni atpakaļ saldētavā, lai masa ātri sastingtu.
Pusi no atlikušās agara masas iemaisa kokosriekstu pienā. Ik pa laikam kokosriekstu piena masu jāapmaisa, lai tā nesarec pirms liešanas veidnē.
Katliņā atlikušajai agara masai pievieno tējas pulveri, samaisa, ļauj ievilkties kādu minūti, un tad pievieno sablenderētajam avokado.

Izņem veidni no saldētavas, pārlej pāri zaļo avokado - tējas masu, liek saldētavā. Tikko tā sastingusi - pārlej pāri kokosriekstu piena masu. Tā kā veidne ir ļoti auksta, masa drīz sarecēs. Rotā ar laima miziņām. Griež ar karstā ūdenī uzsildītu nazi. Deserts gatavs pasniegšanai!


Citas receptes