Zaļās kafijas tiramisu

Baudīšanai, ne tievēšanai


10 - 12 tiramisu cepumi ("dāmu pirkstiņi")

150ml espresso no zaļās (negrauzdētās) kafijas
šķipsniņa citronzāles pulvera
1 tējk. cukura

2 olu dzeltenumi
50g cukura
60ml sakē (vai viegla baltvīna)
150g mascarpone siera (vai krēmsiera)
180ml saldā krējuma vai 2 olu baltumi

malta zaļā kafija/zaļā tēja pārkaisīšanai

 

Olu dzeltenumus saputo, tad pievieno cukuru, uzputo "gogelmogeli" - līdz veidojas gaiša, gaisīga masa. Pievieno sakē vai vīnu, ūdens peldē maisot karsē olu masu, līdz tā sabiezē (tas notiek īsi pirms masas uzvārīšanās brīža). Maisot atdzesē.
Ar dakšiņu samīca mascarpone vai krēmsieru viendabīgu, iemaisa tajā olu masu. Stingri saputo putukrējumu vai olbaltumus, iecilā krēmā.

Pagatavo espresso - aparātā vai kanniņā. Pievieno citronzāli un cukuru, izmaisa.

Veidnē liek kārtu zaļajā kafijā izmērcētu cepumu, kārtu krēma, atkal kārtu cepumu, un vēlreiz krēmu. Virsmu pārkaisa ar zaļo kafiju/tēju, un liek veidni ledusskapī, lai kārtojums ievelkas stundas 8 - 10.
 


Citas receptes