Miso zupa ar Āzijas sēnēm

Kad mājās nekā nav, ņemam eringi, šitaki un enoki...


1 gl. gabaliņos sagrieztu Āzijas sēņu (šitaki, eringi, enoki, austersēnes u.c.)
1 tējk. Taizemes karija pastas
1 tējk. eļļas
400ml kokosriekstu piena
gabals vai šķipsniņa aļģu (kombu, wakame, arame, dulse, suši nori u.tml.)
1 tējk. gaišā miso pastas
naža gals maltas citronzāles vai 1 svaigas citronzāles stiebrs
1 ēdk. sojas mērces
1 tējk. vai pēc garšas - laima sula
pēc vēlēšanās - lociņi

Sēnes (jo dažādākas, jo bagātīgāka būs zupas garša) un karija pastu dažas sekundes apcep neitrālas garšas eļļā (es ņēmu kokosriekstu).

Tad pievieno kokosriekstu pienu, citronzāli (svaigo stiebru nepieciešams pirms tam mazliet padauzīt ar āmuru), aļģi un miso. Uzvāra, pavāra 3-4 min. Noņem no uguns, ļauj 5 min. ievilkties. Tad pievieno laima sulu, sojas mērci, pārkaisa lociņus.


Aļģi, ja negaršo, var izņemt no zupas pirms pasniegšanas. Ja izmantojāt svaigu citronzāli, tās stiebrs jāizņem no zupas.


Citas receptes