Zemenes, tomāti un sniega pikas
Ā, nē, siera pikas! Un vēl sīpoli, pipari un aveņu etiķis. Vasara, mņammm!
150g zemeņu
150g mocarellas-bazilika bumbiņu (piemēram, Zottarella Basilikum)
2 tomāti vai ķekars ķiršu tomātiņu
1/2 sarkanā sīpola vai lociņi
5 piparu maisījums
Mērcei:
2 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. aveņu etiķa
šķipsniņa sāls un cukura
Zemenes nomazgā, noņem tām zaļās kauslapas, lielākās ogas sagriež.
Tomātus sagriež. Sīpolu vai lociņus sakapā. Sajauc kopā mērces sastāvdaļas.
Zemenes, tomātus, siera bumbiņas un sīpolus kārto šķīvī, pārlej mērci, pārkaisa ar svaigi malto piparu maisījumu.