Vasarā strādāju pēc pasūtījuma - rakstiet vegus at vegus lv vai zvaniet 29188723, ja vēlaties kādu semināru. Jaunais rudens kursu grafiks šeit: Kursi

Vegus virtuvi iespējams noīrēt saviem pasākumiem vai savu produktu ražošanai.

Lai Jums jauka vasara, ceļojumi, atvaļinājumi, atpūta, sauļošanās!

Pieteikties

Kewra lodītes

Kewra ir pandana lapu ekstrakts. Savdabīgais aromāts ar sveķainām terpentīna notīm ir tik neparasts, ka to grūti aprakstīt. Vai nu ļoti patīk (kā man), vai nu galīgi nepatīk.

Kewru kā garšvielu izmanto gan Āzijas, gan Indijas saldumos, rīsu un kokosriekstu ēdienos. Ēdienus ar kewra aromātu nereti iekrāso zaļā tonī. Tā izdarīju arī es.

 


200g panira (indiešu saldpiena siers)
100g iebiezinātā piena ar cukuru
2-3 ēdk. pūdercukura
3 pilieni zaļas krāsvielas
1 tējk. kewra esences
šķipsniņa malta kardamona
safrāna stīdziņas rotāšanai

 

Paniru, iebiezināto pienu, pūdercukuru un krāsvielu samaļ ar rokas blenderi viendabīgā masā.

Liek uz sausas, tīras pannas un dažas minūtes, aktīvi maisot, izkarsē - masa tikko jaušami mainīs konsistenci.

Uzreiz pārliek citā traukā, pievieno kewra esenci, izmaisa un ļauj masai pilnībā atdzist.

Tad saveļ to lodītēs, rotā ar safrānu.

 

Paniru pagatavo vienkārši - uzvāra pienu, pievieno citronu sulu, līdz atdalās dzidras sūkalas, tad ietin sieru 4 kārtīgā marlē un nopresē zem sloga 20 min.
No 1 litra piena iznāk apmēram 100g siera.
Paniru var arī nopirkt veikalā - baltais siers "Mare" un Ievas "Brīvdienu siers" ir klasiski panira varianti.

Kewra esenci var nopirkt Gourmet Studio veikalā.


Citas receptes